onsdag 18. desember 2019

Økende blødning etter utskrapning

Lett blødning og menstruasjonslignende smerter er vanlig etter en utskrapning. Det oppstod ingen tilfeller av endometritt eller salpingitt i noen av gruppene. Sju pasienter i observasjonsgruppen ( ) fikk senere utført utskrapning , fem pga. HCG-verdier og én pga.


Kvinner som har gjennomgått en spontan abort eller kvinner som ønsker en provosert abort før 12. Ved spontan abort er ofte livmoren ikke helt tømt. Da vurderer legen om mengden av restvev, dvs.


Denne behandlingen brukes i økende grad. Dersom svangerskap utenfor livmoren ikke behandles, og egglederen sprekker, kan resultatet bli livtsruende indre blødninger, ifølge Norsk Helseinformatikk. Foranliggende morkake. Mot slutten av svangerskapet kan en smertefri blødning være tegn på foranliggende morkake.


Blødning er vanlig de to til tre første ukene. Kontakt sykehuset dersom du blør så kraftig at du blir svimmel og uvel. Ta også kontakt ved økende smerter eller ved feber over grader. Brun eller mørk, rødlig utflod er også normalt i flere uker.


Menstruasjonen kommer vanligvis tilbake fire til seks uker etter aborten. Etter en spontan abort sendes restvevet til en mikroskopisk undersøkelse. Dette gjøres for å sikre at vevet som blir sugd ut inneholder vev fra morkake eller fosterdeler - og for å utelukke at kvinnen har en betennelse i livmorhulen som krever behandling. Man kan heretter få svar på mikroskopien hos sin egen lege etter noen dager.


En ukomplisert fødsel kan ofte føre til blodtap over 5ml uten at det truer morens tilstand. Hos kvinner med blødningsforstyrrelser etter overgangsalderen, kan det være nødvendig å foreta en utskrapning for å undersøke livmoren for kreftsykdom. En ultralydundersøkelse: Dette brukes for å se etter hjerteslag og undersøke om barnet utvikler seg normalt. Men etter uke er det kun ultralyd som kan bekrefte en abort. Kvinners opplevelse av spontanabort varierer mye.


Samleie og prevensjon. Noen kvinner kan blø litt etter et samleie. Når bør i så fall lege oppsøkes? Ingen pasienter i ut-skrapningsgruppen måtte få utført ny ut-skrapning.


Utskrapning kan øke faren for komplikasjoner ved senere svangerskap. Dersom du er inntil uker gravi vil du bli sendt hjem med tablettene. Hvor lenge det tar før alt er ute, vil variere.


De fleste vil oppleve at blødningene starter etter 4-timer. Jeg hadde utskrapning for dager siden. Fjernet små rester av morkaka. Helt til nå som det har begynt å blø igjen.


Ikke så mye som mensen, men det er blod. Er bekymret for at jeg skal begynne å blø igjen sånn som jeg har gjort de siste mnd etter abo. Det er alltid mistanke om kreft ved postmenopausale blødninger fra skjeden, selv om årsaken oftest er av godartet art.


Ved postmenopausale blødninger gjøres en ultralydundersøkelse, samt en uthenting av vevsprøve fra livmorslimhinnen til histologisk undersøkelse. Prøven kan enten gjøres med en pipelle eller ved utskrapning. Mens pipelleundersøkelsen kan gjøres uten bruk av narkose.


Det vanligste stymptomet på livmorkreft er unormal blødning fra skjeden. Unormal blødning er alle blødninger etter overgangsalderen, samt mellomblødninger og kraftige menstruasjonsblødninger før overgangsalderen. Dersom du opplever unormal blødning fra underlivet, bør du vurdere å kontakte lege, spesielt dersom plagene vedvarer.


Behandlingstrengende blødning kan også forekomme, vanligst etter medisinsk abort. Forhåndsregler etter abort: Kvinnen bør bruke bind og ikke tamponger ved blødningen som følger etter abortinngrepet. Så lenge kvinnen har blødning , bør hun unngå karbad og samleie på grunn av risikoen for infeksjon. En vevsprøve kan enten tas med en pipelle eller tilsvarende instrument, eller ved en utskrapning. Pipelleundersøkelsen.


Vanligvis gir det blødning med smerter og klumper så de fleste skjønner selv at dette er en spontanabort. Hvis man er i tvil om man har abortert tidlig i svangerskapet, kan man måle HCG i blodet med to dagers mellomrom. Spontanabort med svært kraftig blødning kan føre til innleggelse på sykehus, men dette er sjelden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg