mandag 23. desember 2019

Kattelopper symptomer

Kattelopper symptomer

Kattelopper som skadedyr. Om vinteren er det oftest så tørt inne at loppene ikke utgjør noe problem. Vanligvis skjer det en økning i antall lopper om våren, mens den største økningen skjer fra sommeren av og utover høsten. De kan også stikke mennesker. Fuglelopper gir ofte bitt på beina og rundt midjen.


Dersom katten har fått pinnsvinlopper, rottelopper eller fuglelopper, forsvinner de ofte av seg selv. Man kan eventuelt bruke et antiparasittært middel som behandling. Ved angrep av kattelopper behandles katten med et antiparasittært middel som hindrer klekkingen av nye egg. Det kan være nødvendig å gjenta behandlingen. Det tydeligste symptom er kløe.


Kløen opstår, når loppen bider og derefter suger blod fra katten. De fleste lopper findes omkring haleroden og på den bageste del af kroppen, men de kan dog være over hele kroppen. Der kan også være mindre, røde prikker i huden, hvor lopperne har stukket.


Kattelopper symptomer

Hvordan kan din dyrlæge stille diagnosen lopper? Noen få små purpuraflekker ev. Det er også typisk, at man kan blive hårdt angrebet når man vender hjem fra ferie til et hus, hvor et stort antal lopper er klækket I løbet af de uger, man har været væk. I en husholdning med kattelopper ses loppebid lige hyppigt hos børn. Derudover kan De ud fra en række billeder se tegn på sengelus, væggelus bid m. Endvidere findes der en række beskrivelser omkring lopper, symptomer samt biologi.


Kort og godt alt om lopper. Vi bryr oss om ditt personvern. Lommelegen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Midd er en vesentlig faktor for utvikling av allergi, sier Anna Bistrup, seniorrådgiver ved Norges astma og allergiforbun NAAF. Rådet for å redusere en eventuell middplage er blant annet å holde soverommet mest mulig fritt for støv, og vaske sengetøyet på grader minst hver 14.


Symptomer på kattelopper. De mest tydelige tegn på, at dit kæledyr har fået lopper, er kløe eller kradse mærker på huden. Det ses især hos hunde, som ofte klør sig og er meget generet.


Derimod kan katte sagtens løbe rundt med lopper uden at være synderligt påvirket af det. Hønselopper (Cerotaphyllus gallinae) står for ca. De øvrige loppene som stikker i Norge, er lopper fra ekorn, pinnsvin, rotte og andre arter fuglelopper i slekten Ceratophyllus. De er brunsorte og har en meget sammentrykt kropsform.


Kattelopper symptomer

Den voksne loppe lever på katten og kan kun leve uden for dyret i få timer. Hvilke symptomer skal du være særlig opmærksom på? Hvis elementerne sidder asymmetrisk (kun på den ene side af kroppen) på én række, er det næsten altid insektstik, oftest loppestik, det drejer sig om.


Hvad skyldes loppebid? De resterende skyldes andre dyrelopper. Fra slutten av mars til begynnelsen av juni spiser fugleloppene på folk over hele landet. Loppen kan springe op til cm.


Kattelopper symptomer

Jeg tror ikke noen kan gå gjennom livet uten å bli stukket av en loppe, sier skadedyrekspert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg