torsdag 19. desember 2019

Mat mot eksem

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Nøye utvalgte hudpleieprodukter og merker av høyeste kvalitet. Vi hos Skincity vil spre vår kunnskap og kjærlighet til hudpleie videre til deg. Allergi mot mat kan vanligvis på vises bare hos ca av barn som foreldre tror har slik allergi.


Når mat betyr noe, er det særlig 4-matvarer som er viktige: egg, fisk, nøtter, peanøtter og - kanskje - mel. Mengdeforholdene har mye å si ved slike uspesifikke eksemreaksjoner på mat.

En allergiutredning (blodprøve, prikktest) kan si noe om sanseligheten for at man er allergisk mot enkelte typer mat , men en diagnose krever at det også er spesifikke symptomer til stede som kan settes i sammenheng med inntak av den eventuelle matvaren. En del pasienter med atopisk eksem reagerer på visse matvarer. Disse matvarene er imidlertid aldri hele årsaken til utslettet, som ikke blir helt borte bare ved å utelate visse næringsmidler.


Mange eksempasienter kan spise all slags mat uten at dette forverrer utslettet. Hos en del personer försämras eksemet om de äter vissa födoämnen. De födoämnen som oftast ger allergi är mjölk, ägg, fisk och vetemjöl.


Om du som förälder misstänker att ditt barns eksem har ett samband med maten, bör du kontakta BVC för att få hjälp att ta reda på vad som orsakar eksemet. Noen innsendere har nevnt at det å bade i saltvann skal hjelpe mot atopisk eksem. Noen har kuttet ut kumelk i dietten sin og har på grunn av det blitt bedre av eksemen.

Andre mener at kosthold og mat har mye å si. Atopisk eksem er en hudsykdom som preges av tørr, kløende hud og utslett ( eksem ). Tilstanden oppstår vanligvis i spedbarns- eller småbarnsalder. De fleste blir kvitt sine problemer i løpet av skolealderen, men noen få har fortsatt problemer som voksne.


Hvis du har eksem som væsker. Ved behov for rask, enkel og trygg legehjelp kan du kontakte lege på nett. Kutt ut mat og drikke med konserveringsmiddelet sitronsyre. Hjalp meg etter år med uforklarlig eksem i ansikt og kropp.


Nå er jeg nesten helt fin i huden. Voksen sønn med eksem skrev: Sønnen min som nå er år har hatt eksem i mange år, for han ble vendepunktet når han sluttet å spise hvetemel og melkeprodukter i voksen alder. De vanligste reaksjonene ved inntak av nøtter er kløe og hevelse i munn og svelg. Vurdering av overfølsomhet mot mat er vanskelig.


Her gis en oversikt over de viktigste matvarene som kan gi overfølsomhetsreaksjoner med forandringer i huden. Oversikten er ikke fullstendig og må betraktes som veiledende. Matvarer som er spesielt relevant for pasienter med atopisk eksem er i kursiv.


Selv om mange ting som kan forårsake eksem i underlivet, er det noen tiltak du kan gjøre for å forebygge. Unngå for hyppig vasking Underlivet vaskes best med vann, for både kvinner og menn. Vask alltid underlivet forfra og bakover.


Og til alle kvinner: Aldri spyl vann inn i skjeden med dusjhodet!

Videre følger noen råd vedrørende mat og drikke som man kan forsøke mot forstoppelse, som hos mange kan hjelpe å få fart på tarmene igjen - som nevnt bør man søke lege ved forstoppelsesplager som ikke tidligere har vært undersøkt. Drikk mye vann - Drikk rikelig med væske, og unngå å bli dehydrert. Andre faktorer som kan ha betydning for utvikling av atopisk eksem er husstøvmid pollen, dyrehår, luftforurensning, røyking hos mor, varighet av ammeperiode og inntak av matvarer med farge- og tilsetningsstoffer.


Symptomer på atopisk eksem. Formålet med behandling av atopisk eksem er å lindre eller fjerne plagene eksemet gir, samt å forhindre komplikasjoner. De viktigste tiltakene er å tilføre den tørre huden fuktighetsbevarende midler for å hindre forverringer, og å behandle utslett med kortisonkremer.


Et kronisk eksem er et langvarig utslett med kløe der huden ofte flekkvis blir tørr, skjellende og flassende. Ved gnikking og kloring vil huden etter hvert bli fortykket, og ofte dannes det smertefulle sprekker i huden som følge av dette. Kronisk eksem kan forverres i perioder, og utslettet vil da kunne ligne akutt eksem.


Matallergi er en reaksjon mot ufarlige stoffer i maten. Noen utvikler allergi mot melk, egg, soya, nøtter, fisk og skalldyr. Kan brukes av voksne og barn. Det finnes gode råd. Skal ikke brukes på betente, væskende sår, akutt eksem , skadet hud eller omfattende hudinfeksjoner.


Reseptfrie lokalbedøvende salver som Xylocain har lokalbedøvende effekt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg