mandag 30. desember 2019

Svart mensen med klumper

Du forteller at du har hatt mensen i noen dager, og det kommer noen svarte klumper. Det jeg kan berolige deg med , er at dette er helt vanlig. Det skal ikke gjøres noe med.


Det er vanlig og ingenting å bekymre seg for. Håper du er litt mindre. Har vært plaget de siste år med at mensen har noen gang vært hver måned og noen ganger opp til måneder uten mens.

Sist jeg hadde mens var i begynnelsen av februar og da hadde jeg en vanlig runde som jeg har flest av, som varer i 3-dager med moderat blødning. I går fikk jeg mensen igjen, mån. Dette er menstruasjonen.


Noen ganger kommer det veldig mye blo men senere, og særlig mot slutten av mensen , så kan det hende man får bare litt brunlig utflod. Blodet kan også koagulere, det vil si klumpe seg sammen. Noen ganger skyldes klumper at det kommer ut en litt større bit av slimhinnen som er avstøtt.


Jeg fikk ikke mensen forrige måne men jeg vet det er uregelmessig når man akkurat har fått det. Jeg begynte å kjenne fæle smerter i underlivet på morgenen som jeg aldri hadde kjent før, så kom det svart mensen. Smertene var så ille at jeg hadde vansker med å både stå, gå å sitte på do.

Pluss litt rosa aktig utflod. Nå i disse tider skal jeg ha mens , den kom i dag. Men helt svart , og klumpette og merkelig. Sist mens var heller ikke helt normal.


Nå har jeg hatt mensen igjen, men denne gangen var det annerledes. Dagen jeg fikk mensen var blødningen min nesten svart , og en klump med svart gelè lå i trusa mi. Jeg tenkte det var bare i begynnelsen av perioden, men det har vært mørkebrunt blod hele tiden. Pleier som regel å ha ganske friskt blod under mens , men ikke nå.


Vanligvis gir det blødning med smerter og klumper så de fleste skjønner selv at dette er en spontanabort. Hvis man er i tvil om man har abortert tidlig i svangerskapet, kan man måle HCG i blodet med to dagers mellomrom. Spontanabort med svært kraftig blødning kan føre til innleggelse på sykehus, men dette er sjelden. Dersom du kommer til legen med slike bekymringer, vil han eller hun starte med å gjøre en klinisk undersøkelse av mage og endetarm.


Legen vil også ta blodprøver for å kontrollere blodverdier og jernlager. Blødninger fra tarm gir nemlig ofte jernmangel, sier Bjørndal. Lysegul, svart , kuler, eller monsterbæsj? Her er den store avføringsguiden: Sjekk helsetilstanden din i toalettskålen. Ta en titt på din egen avføring.


Myke klumper med runde kanter: Helt normalt om du går på do et par ganger om dagen.

Ifølge Mothernature. Opplevde plutselig en slags styrtblødning under mensdag idag. Blødde gjennom alt av nattbind og klær, og jeg ble sjokkert og vettskremt når jeg så omfanget da jeg aldri har opplevd lignende før (er 37). Jeg ringte legevakta og fikk besk.


Gynekolog Åsle-Marit svarer : Hei! Du er i overgangsalderen med sjeldnere mens. De blødningene du da får, er ofta da sterkere til å begynne med , før de blir enda sjeldnere og enda mer sparsomme. Til slutt er de helt borte.


Ofte tar det 1-år fra mensen er blitt sjeldnere til den forsvinner helt. Med bare noen få triks kan du få tykke, lange vipper helt uten klumper. Påføring av mascara.


Plasser kosten helt ned mot huden, beveg kosten let frem og tilbake samtidig som du fører den utover vippene. Mascara langs røttene gir en illusjon av lange vipper, mens mascara på tuppene tynger vippene. Ofte har du litt underlivssmerter samtidig.


En slik blødning er sparsom, og varer bare en dag eller to.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg