mandag 23. desember 2019

Vond lukt i underlivet overgangsalder

Stort utvalg av helserelaterte hjemmetester. Rask levering rett hjem i postkassen. Urin lukt kan stoppes ved å bli kvitt årsaken til urin lukter dårlig.


Bakteriell infeksjon hvor som helst i urinveiene kan gi urinen en sterk, vond lukt. Undertøy laget av syntetiske fibre som nylon og polyester kan irritere underlivet , og skaper et. For noen måneder siden klaget kjæresten min over en vond (råtten) kroppslukt.

Hennes råd er å vaske deg med vann eller intimvask. Endring av lukt oppstår gjerne hvis bakteriebalansen forstyrres, så det er vel forandringer mer enn lukt i seg selv som kan være tegn på ubalanse. I tillegg til vond lukt kan også endringer i utfloden din gi deg en pekepinn på om du har en ubalanse i skjeden. Jeg lurer på en ting som er litt pinlig.


Jeg har altid hatt god hygiene, men sliter med veldig vond svettelukt fra underlivet. Det lukter råtten og er ikke noe behagelig for meg eller andre. Du kan faktisk få en sterkere lukt fra underlivet ved å bruke såper og oljer når du vasker deg.


Samtidig kan du få både kløe, svie og utslett med på kjøpet. STRESS KAN GI LUKT : Stress øker faren for vond lukt i underlivet.

Lukten er altså ikke et symptom på en kjønnssykdom, som mange tror, men kan forekomme samtidig som klamydia og gonoré. Kvinner tror ofte at lukten og utfloden er tegn på en soppinfeksjon, noe Grønmark avkrefter. Smerter i underlivet ? Dette er de vanligste årsakene. Underlivssmerter kan være både akutte og kroniske – og skyldes ulike årsaker. I overgangsalderen reduseres produksjonen av kjønnshormonene østrogen og progesteron, noe som kan føre til at man utvikler plager man ikke har hatt tidligere i livet.


Her kan du lese mer om hva du kan gjøre for å takle dem på best mulig måte. Da gjør det vondt foran og dypt i underlivet. Eventuelle smerter ved samleie vil føles samme sted.


Gjør det vondt ute i sidene nederst i magen og nedover i lysken kan smertene stamme fra eggstokker eller eggledere. Men slike smerter kan også stamme fra tykktarmen eller musklene i underlivet. Mange tror at illeluktende utflod er et tegn på soppinfeksjon.


Soppinfeksjon vil som regel føre med seg kløe og grynete konsistens, men veldig sjelden sjenerende lukt. Hun peker også på bakteriell vaginose som den vanligste årsaken til vond lukt i underlivet. Hva forårsaker vond lukt i underlivet ? Dårlig vaginal lukt skyldes mangel på eller overskudd av bakterier som lever naturlig i skjeden. Når det er en overdreven økning i bakteriene som har ansvaret for å regulere pH-en i skjeden, forårsaker det en veldig tykk grå eller gul utflod som dekomponeres raskt og genererer den dårlige lukten.


Jeg skjønner at du synes dette er problematisk.

De fleste kvinner opplever at underlivet lukter litt i perioder i livet. Og forklaringen er helt naturlig. Men det er flere tilstander som kan gi vond lukt fra underlivet.


Vond lukt fra underlivet skyldes vanligvis illeluktende utflod. Lukt i underlivet er helt normalt, og på grunn av melkesyren i utfloden, kan man ha en mild syrlig lukt i underlivet. Hvor sterk lukten er, vil variere mellom individ og fra dag til dag, men skal ikke være vedvarende vond. LES OGSÅ: Derfor kan du få vond lukt i underlivet av intimoljer.


Mens pasienter med vulvodyni har økt antall nervefibre i skjedeinngangen, som gir smerter,. Hva er grunnen til at det klør, svir og er vond lukt fra underlivet ? Er det noe jeg kan gjøre selv for å bli kvitt vond lukt fra underlivet ? Sliter med vond lukt fra underlivet , og takknemlig om du har noen råd å gi. Med stigende pH-verdi kommer ny bakterieflora som kan gi utflod med brennenede svie i skjeden og de ytre kjønnsorganene. Mange kan også oppleve tyngdefornemmelse i underlivet , og at organene i bekkenbunnen faller ned. Skjedeveggene blir svake og kan bule ut fordi muskler og bånd i underlivet er blitt svakere som følge av østrogenmangelen.


Hvis du injiserer insulin, og det tar litt tid å snakke med legen din, spør dem om denne lukten kan være en sekundær effekt og ikke et tegn på høyt blodsukkernivå. En annen grunn til at urinen kan ha vond lukt , er på grunn av leverproblemer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg