mandag 17. august 2015

Eksempel på bekymringsmelding til barnevernet

Melde fra til barnevernet ( bekymringsmelding ). Hold inn Ctrl-tasten eller cmd-tasten på Mac. Ved en anonym melding vil barnevernet , barnet og foreldre få se selve meldingen, men ikke navn på melder. Bekymringsmelding til barnevernet.


De fleste meldingene kom fra skole, politi og fra barneverntjenestene selv. Hvis du mener det er riktig å melde en sak til barnevernet , kan ingen andre i barnehagen vurdere om du bør melde ifra til barneverntjenesten eller ikke.

Du melder fra til barnevernet i den kommunen barnet bor. Når du har sendt bekymringsmelding til barnevernet , vil barnevernet følge opp saken videre. I akutte situasjoner kan du ringe barnevernet. Som ansatt på skolen er du å anse som en offentlig melder og kan ikke være anonym når du melder fra til barnevernet. Dersom ledelsen på skolen ikke er enig med deg i bekymringen din, har du faktisk plikt til å sende inn meldingen likevel (opplæringsloven § 15-3).


Statistikken viser at det i gjennomsnitt dør barn årlig i Norge som følge av barnemishandling, uten at myndighetene, herunder barnevernet , er i stand til å forhindre volden. Dermed er det eksempler på tilfeller hvor barnevernet ikke når frem. Man leser og hører stadig om bekymringsmeldinger som blir sendt barnevernet fra skoler og helsetjenesten.


Senest i Aftenposten den 26.

Det er tilstrekkelig at du har grunn til å tro at barnet er utsatt for omsorgssvikt for å melde fra til barnevernet. Dette sendes til barnevernet i barnets. Hvis du er bekymret for om et barn får god nok omsorg, bør du melde fra til barnevernet. Din bekymringsmelding kan være viktig for barnet eller ungdommen det gjelder.


Du trenger ikke være sikker på at noe er galt før du melder fra. Har du en magefølelse på at barnet ikke har det bra, bør du kontakte barnevernet. Jeg er litt usikker, men jeg tror kanskje ting hjemme ikke er så bra. Hvem skal jeg snakke med i barnevernet ? Du kan ringe eller skrive et brev til barneverntjenesten i din kommune.


Da blir din bekymring formidlet videre til barnevernet der barnet bor. Alarmtelefonen er døgnåpen, og formidler din bekymring videre til det kommunale barnevernet der barnet bor. Forholdet viser at temaet taushetsplikt og melding til barnevernet er høyst aktuelt. Kort tid etter at mor forlot skolen, ringte rektor og fortalte hva læreren hadde rapportert til denne, og meddelte at dette ville bli rapportert videre til barnevernet. Det var dette som gjorde at kvinnen straks sikret seg bevis i form av rustest.


Slik går du fram steg for steg før skolen eventuelt sender inn bekymringsmelding. De gir imidlertid veiledning for hvordan bestemmelsene skal forstås skal saksbehandler sende bekymringsmelding til barnevernet. Hvordan sende et brev til en lege I disse dager med rask-brann rask kommunikasjon som texting og direktemeldinger, skrive brev er en tapt kunst.


To ting blir viktige i denne prosessen.

Så bra at du vil sende bekymringsmelding når det er ting du tenker det bør gjøres noe med! Du må da sende den til barneverntjenesten i den kommunen der barnet bor, adressen finner du på nettet ved å slå opp på den aktuelle kommunen, og så stile det til ”Barneverntjenesten”. Og du kan gjerne være anonym hvis du ønsker det.


Ledelsen ved en barneskole hadde inngitt bekymringsmelding til barneverntjenesten etter et utsagn fra et barn. Fylkesmannen henviste saken til avklaring hos kommunen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg