mandag 17. august 2015

Stekt torsk

Torsk og bacon er en god kombinasjon og med potetmos med vårløk, som irske champ-poteter vi serverer her er, kan du virkelig glede deg til middagen i dag! Vi har i denne retten valgt å steke baconet i ovnen i stedet for i panne. Dermed unngår du baconlukt i hele rommet, samtidig som du kan bruke steketiden til andre ting. Torsken er et magert fiskeslag som har en løsere kjøttstruktur enn laks.


Derfor er det lurt å steke torsken bare på den ene siden. Har torsken skinn, så legger du skinnsiden ned.

Om torsken ikke har skinn, så velger du en side som får ligge i pannen hele steketiden, sier Erik og veileder oss gjennom stekeprosessen. Torsk er en helt fantastisk matfisk som tåler tilbehør med mye smak. Her har du en frisk og lett torskerett akkompagnert med kapersvinaigrette og sukkererter med en touch nydelig kardemommesmak.


En perfekt stekt biff er noe av det beste du kan sette tennene i, men steike så utfordrende det kan være å tilberede den perfekt. De fleste trenger flere års erfaring før de lærer seg kunsten. Skal du derimot steke torsk er det ganske mye enklere å få et perfekt resultat. Når du steker torsk så vær tålmodig. La den få ligge rolig i pannen slik at den får en fin stekeskorpe på skinnsiden før du snur den.


La den så steke et par minutter til på andre siden.

Fiskekjøttet skal være matt og føles fast. Slik steker du torsk. Gni forsiktig torskestykket inn med olje, krydre med salt og pepper og legg i pannen.


Du trenger ikke olje pannen når du steker fisk. Bruker du torskefilet med skinn, steker du den med skinnsiden ned. La fisken steke til du ser at kjøttkanten begynner å bli hvit. Stekt torsk med gulrøtter og poteter er en sunn og god hverdagsmiddag for hele familien.


Retten er enkel og tar kort tid å lage. Herlig stekt torsk med hjemmelaget ertepuré og smakfullt sitronsmør. En hverdagsdelikatesse vi alle bør unne oss fra tid til annen. Skyll saltet av torsken og tørk den med litt kjøkkenpapir, før du krydrer med salt og nykvernet sort pepper. Ha litt nøytral olje (jeg bruker en blanding av rapsolje og olivenolje) i stekepannen og stek fisken med skinnsiden ned på middels varme.


På vinteren får du også skrei som har ekstra fast og hvitt kjøtt. Torsk egner seg godt med en god saus og grønnsaker, men også i fiskegrateng, fiskesuppe, fiskekaker eller som fiskepinner. Teriyakisaus smaker deilig til torsk , og kan fort bli familiens yndlingssaus. RECEPT Stekt torsk.


Hur låter det med en god stekt torsk serverad med skirat smör och potatismos? Eller kanske en krispigt stekt torskbit tillsammans med en fräsch sås och potatis?

Här finns våra recept på stekt torsk , ett recept för varje tillfälle! Skjær torsk i serveringsstykker, legg i en smurt ildfast form, og krydre med salt og pepper. Stek torsken i stekeovnen i ca. Skjær bacon i biter og sprøstek dem i tørr stekepanne. Skrubb og vask potetene, tørk dem og del i to.


Vend dem i olje og legg dem i en smurt ildfast form. Ovnsstekt torsk med potetmos, rotfrukter og brunet smør. Lekker og delikat rett som imponerer gjester. Forvarm ovnen til 1grader.


Like god til hverdags som til fest - håper det smaker! Det går helt fint med fileter uten skinn også, bare så det er sagt. Pannestekt torsk med bacon- og gressløksmør Enkelt og supergodt!


Torsk som stekes i panne bør ha skinnet på for å unngå at de faller fra hverandre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg