fredag 28. august 2015

Enkle måltider

Skal du lage deilig mat i dag? Oppskriften finner du på matprat. Trenger du inspirasjon? Travle hverdager er det mange av. Her gir vi deg våre tips. Prøv en av disse asiatiske rettene.

Fisk, grønnsaker, svinefilet, kjøttdeig, rester fra gårsdagens middag - alt blir godt i form, men de beste er sprø på toppen og kremete inni. Gratenger og middagsformer finnes i mange ulike former og smaker. Dessuten er de smakfulle og enkle å lage. Perfekt hverdagsmat!


På fastedagene skal du bare spise to små måltider , nemlig lunsj og middag. Hvert måltid kan bare bestå av 2kalorier. De fleste oppskriftene er veldig enkle og passer til dager da du har det travelt.


I dette innlegget har eg samla forslag til sunne, enkle tips til kva man kan ta med seg i matpakken.

LOMPERWRAPS MED GODT PÅLEGG – og masse grønnsaker som tilbehør. Pakk lompene inn i folie og dei smaker ferskt og godt til lunsj. En neve nøtter er både enkelt , smakfullt og godt. Nøtter er en god kilde til sunne fettsyrer, protein og ulike vitaminer og mineraler. Disse bidrar til et stabilt blodsukker og metthetsfølelse når du trenger litt ekstra energi.


Dårlig rå men ikke så veldig gira på en tørr Grandiosa? Vi har samlet digge matretter som er sunne og veldig billig! Har du dårlig tid og trenger næring fort? I tillegg er det viktig at den er enkel å tilberede ute i naturen.


Mange føler ubehag og synes det er vanskelig å konsentrere seg når det går mer enn tre–fire timer mellom hvert måltid. Da kan det være lurt å spise regelmessige måltider inkludert frokost. Jevne måltider gir bedre fordøyelse, og vi unngår slapphet og for store svingninger i blodsukkeret. Kompetansemål 6: lage enkle og ernæringsmessige gode måltider.


Lyst på noe digg til middag? Måltidene bør være varierte. Ernæringsmessig gode måltider betyr at måltidene skal være næringsgivende, med en gjennomtenkt idé bak sammensetningen av næringsstoffene.


Dette kapittelet dekker følgende kompetansemål: Du skal kunne lage enkle måltider for barn og unge som del av et pedagogisk.

Enkle måltider for barn og unge. Velge matvarer som krever enkle trinn for å fikse la barna hjelpe til å lage middag. Familiemiddager er viktig: de hjelpe familiemedlemmer til å ta opp kontakten med hva som skjer i hverandres liv og gi tid til å omgruppere.


Når jeg kokoer dl quinoa har jeg nok til ca. Da har jeg en stor boks med masse næring som jeg raskt slenger i sekken på vei til jobb om morgenen. Så raskt, så enkelt og såå godt! Hvis du har stort energibehov, bør du spise 5-måltider daglig.


Størrelsen på måltidene må tilpasses etter treningsøktenes tidspunkt, type og varighet. Kveldsmaten vil som regel være et mindre måltid. At småspiste skal klare å få i seg f. En dagsmeny for eldre bør inneholde flere mindre og næringstett måltider som sikrer næringsbehovet for hver enkelt.


Slanking og lavkarbo-diett Rask og enkel lavkarbo-mat Enkel og deilig wok til middag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg