torsdag 13. august 2015

Hodepine høyre side

Se våre reiser til Side her. Bestill din drømmeferie på ving. Ofte begynner den vagt, for så å bli ensidig, pulserende, skarp og kraftig. Trigeminusnevralgi. Cervikogen hodepine.


Ensidig hodepine uten bytte av side , som regel mest uttalt i bakhodet.

Utstråling kan forekomme ved øye eller tinning, eventuelt også mot skulder og overekstremitet på samme side. Denne typen hodepine diagnostiseres ved en alminnelig legeundersøkelse, der sykehistorien langt på vei gir diagnosen. Sykehistorien er typisk med ensidig hodepine som ikke skifter side. Smertene avhenger ofte av hodestillingen eller bevegelser i nakken.


Dette er smerter som sitter på den ene siden av hodet, og der legene har klare holdepunkter for at smertene stammer fra beinstrukturer eller mykvev i nakken (cervikogen hodepine ). Selv om det først og fremst er barn i skolealder som opplever å få hodepine , kan også små barn ned i to-årsalderen plages med smerter i hodet. Har hatt en spesiell hodepine av og til de siste 2-ukene, alltid på samme stedet, men i varierendes kraft. Et par-tre ganger har den vært så ekstrem at det har vært.


Enhver hodepine som kommer tilbake over tid og på noen måte går ut over ditt daglige liv bør diagnostiseres hos legen.

Dersom en eksisterende hodepine plutselig forverres eller endrer seg bør du også oppsøke lege. Barn og unge som klager over hodepine , lyver ikke! Selv om du gir en veldig god beskrivelse av hvordan din hodepine presenterer seg, kan jeg ikke gi noen sikker diagnose over internett, men jeg kan nevne noen mulige årsaker til dine plager. Man antar at dette er den tredje mest vanlige formen for hodepine etter migrene og spenningshodepine.


Hvilke symptomer er vanlig ved cervikogen hodepine ? Er det noen som har opplevd intens hodepine , som har kommet plutselig? Hodepinen er som oftest ensidig. Det starta i morges på jobben, og går ikke over, hjelper heller ikke med paracet. Hvis du har opplevd dette, hva skyldtes det?


Vet at jeg har et hull i en tann nede i en jeksel på venstre side , kan det være det? Smerte på høyre side av kroppen din kan oppstå av ulike årsaker. Det er viktig å gå til legen for å utelukke alt som er alvorlig. I denne artikkelen snakker vi om mulige årsaker til denne smerten. Hjernen og hodeskallen har ingen nerveender, så de vil ikke forårsake smerte direkte.


Den vanligste årsaken til hodepine på høyre side er en migrene. En sterk bankende og smertefull hodepine er hovedsakelig ledsaget av: økt lysfølsomhet, skjære i øyet, kvalme, noen ganger med fobi og til og med tap av bevissthet. Prosentvis er den rettferdige halvdelen av menneskeheten mye mer utsatt for migrene, noe som kan bli arvet.


Sinus h eadaches: Smerter i høyre side av hode eller venstre side , panne, rundt øynene og nesene, eller i øvre del av tennene dine, kan skyldes akutt bihulebetennelse, som ledsages av nasal oppstramming ellerutslipp, feber og økt smerte når du lener seg fremover. Likevel fører bihulebetennelse vanligvis ikke til gjentakende hodepine.

Akutt hodepine er ikke entydig definert i vanlige klassifikasjonssystemer, som klassifikasjonene til International Headache Society (IHS) eller International Association for the study of Pain (IASP). Vondt i bakhodet og hodepine forverres ofte ved mye stress, mye koffein, alkohol, dehydrering, dårlig kosthol stramme nakkemuskler og oppleves ofte som en trykkende smerte i bakhodet øverst i nakke – ofte verre på en side enn den andre, og ved forverring kan det føles ut som om den går framover på hodet mot tinning og videre inn bak øyet. Den er gjerne mest uttalt i bakhodet med utstråling mot øyet eller tinningen, og gjerne også mot skulder og arm på samme side. Jeg har i flere år slitt med låsninger i nakke og skulder, som ofte gir hodepine. For min del er det også hovedsaklig på høyre side.


Jeg gikk lenge til naprapat, kiropraktor, fysio og psykomotoriker, men har ikke fått bukt med det. Innsendt spørsmål ­ Siden i midten av Juli har jeg hatt hodeverk. Det begynte med et par dager i uken.


Nå den siste mnd har jeg hatt det minst dager i uken og max 6. Det er konstant hele døgnet og dagene er etter hverandre. Jeg kan legge meg med hodepine og vokne med det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg