onsdag 19. august 2015

Grønnkål baby

Check out For The Baby. Den kan spises rå, men er like god varmebehandlet. Bladene er mørkegrønne, saftige og ofte svært krusete, men det finnes også grønnkål med glattere blader. Den er full av vitaminer, mineraler, kostfiber, andre helsebringende plantestoffer - og samtidig fattig på kalorier.


Grønnkål har en tydelig kålaroma med en anelse bitter smak. Mange tenker på grønnkål som en vintergrønnsak, men det er mulig å få tak i den nesten hele året. Fres grønnkål til den blir blank i en stor stekepanne med litt olivenolje.


Tilsett hvitløk og rør til grønnkålen mykner noe. Fordel grønnkålen utover tertebunnen og dryss over osten. Visp sammen egg og fløte, krydre lett med salt og kvernet pepper (litt revet muskat er også godt). Jeg og baby har allerede lagt oss vi, men før jeg tar natta må jeg bare vise dere hvordan jeg lager helt herlige grønnkålchips- uten å bruke dehydrator (selv om du gjerne må bruke det om du har, da holder grønnkålen seg rå og mer næringsrik).


Jeg synes grønnkålchips er noe av det beste som finnes. Slik introduserer du fast føde til babyen Alt du trenger å vite om å gjøre spedbarnet kjent med fast føde. Se på mengden som et utgangspunkt og smak deg frem etter egne preferanser. Det handler ikke om å velge bort, men å spise mer av alt som er bra for oss. Mer frukt og grønnsaker, fullkornsprodukter og rene råvarer.


Vi vil gi deg sunnspirasjon i hverdagen: De enkle tipsene og triksene som gjør måltidene litt sunnere. Skjær kålen og bacon i strimler. Finhakk sjalottløken. Ha kål og rikelig med klaret smør i en stekepanne. Stek under stadig omrøring på middels varme i ca 5-minutter.


Hakk eplene i små terninger. La det steke videre, 5-minutter, eller til kålen føles ferdig når prøvesmaker. Ha i epler, sjalottløk og bacon. Baby fikk nylig en livsfarlig sykdom av mandelpuré.


Sjekk hva du ikke skal gi de aller minste barna. Mange foreldre er flinke til å la de minste barna få smake litt på forskjellig mat,. Babymosen består utelukkende av fruktmos, og kun det, slik at du alltid vet hva barnet ditt får i seg.


Grønnkål baby

Som kald er den god i salater og smoothies, og som varm er den perfekt til for eksempel wok, pai, steking og supper. Den holder seg best fuktig i et kaldt og mørkt kjøleskap. Da kan du være så heldig å ha crispy grønnkål opptil en uke. Rå grønnkål i pulverisert form der vannet er tatt ut inneholder ekstreme mengder med konsentrerte næringsstoffer og er etter min mening verdt sin vekt i “gull. Spesielt grønnkål gir 1mg kalsium per 1gram råvare.


Samtidig inneholder grønnkål vitamin A, samt K og C-vitamin. Det blir ansett som supermat. Andre gode valg i denne gruppen er bladbete og spinat.


Disse kan kokes sammen med andre grønnsaker, brukes i paier, pizza, salater med mer. Grønne smoothies er en utrolig enkel måte å kunne kose seg med mer bladgrønt på. Det trenger vi alle, men det er kanskje spesielt vikig for de småspiste, som barn og eldre.


Jeg plukket plommer for noen dager siden fra et plommetre som formelig dryppet med plommer. I løpet av en halvtime hadde vi vel plukket kilo med plommer – det henger sikkert fortsatt kilo igjen på treet. Plantasjen er det ledende varemerket for planter i Norden.


Med våre over 1butikker i ulike formater og et voksende antall mindre butikker nærmere befolkningen i Norge, Sverige og Finland fortsetter vi å jobbe for målet vårt: å berike folks liv med planter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg