onsdag 26. august 2015

Lavt blodtrykk og lav puls

Mål blodtrykk og puls med våre nøyaktige og brukervennlige blodtrykksmålere. Lavt blodtrykk , ortostatisk hypotensjon. Jeg er en dame på år. Har vært til utredning i over år for svimmelhet. Dette kalles henholdsvis overtrykk og undertrykk.


Pulsen er hvor fort hjertet banker. Det er som regel undertrykket som er viktigst å måle. Flere sykdommer og tilstander kan gi lavt blodtrykk som symptom, og det er da viktig å behandle den underliggende lidelsen. En høyere puls gir ikke et høyere blodtrykk eller høyere arbei per se.


Blodtrykket er det som kan gi øket slagrisiko. En høyere puls kan vitne om en svakere muskel, men en altfor lav puls kan også si noe om konduksjonen i hjertet og kan være farlig. For å være ærlig liker jeg blodtrykket ditt bedre enn pulsen din. Han forteller at lavt blodtrykk også kan forekomme ved graviditet, som bivirkning av enkelte legemidler eller ved akutt og kronisk sykdom. Diagnosering av for lav puls (bradykardi) Legen din kan diagnostisere om det feiler deg noe ved å kjenne på pulsen din, undersøke deg generelt, måle blodtrykket ditt, og ta et såkalt EKG.


Ved et EKG fester legen plaster med elektroder på brystkassen din, skuldrene dine, og av og til foten din og ryggen din. Undertrykket (det diastoliske trykket) har mindre betydning, men ofte defineres en verdi under som lav. Men lavt blodtryk kan være en indikation om et andet, dybere problem ved kroppen. Det gælder især hos ældre, hvor lavt blodtryk kan medføre at hjerte, hjerne og andre vitale organer ikke modtager nok blod.


Kronisk lavt blodtryk uden andre symptomer er næsten aldrig alvorligt. Leger måler blodtrykk ved svært mange ulike sykdomstilstander fordi det sammen med puls sier noe om sirkulasjonen til pasienten. Friske personer uten spesiell risiko trenger ikke måle blodtrykk , men hvis du er overvektig, røyker eller har andre risikofaktorer for hjerte- og karsykdom bør blodtrykket sjekkes, råder Sollien.


Les tester og sammenlign priser på pulsklokker fra bl. For lavt blodtrykk - kjerringråd. Man kan selvfølgelig ha disse symptomene uten at det er noe galt med blodtrykket , så det anbefales å gå til lege for å finne ut hva dine verdier er. Sv: Høyt blodtrykk og lav puls ? Dersom den lave pulsen er ledsaget av betydelig sv.


Addisons sykdom er en binyre dysfunksjon som kan føre til lavt. Da hadde jeg vel ikke fått behandling og sendt hjem. Er mer forandringen fra normalen. Aldri hatt så lav puls og alt dette blir gjort hver 8. Så ligget stabilt i de årene jeg har gått på denne behandlingen.


Skjønner ikke helt dette. Hun var veldig andpusten og klaget over at hun ikke fikk puste. Det var høyere enn jeg ville trodd. Hvordan kan trykket være så høyt når pulsen er så lav ? Føler meg litt dum som spør om de. Med blodtrykket mener vi som regel det arterielle blodtrykket , altså det blodtrykket som måles i arteriene (pulsårene).


Det er dette blodtrykket som måles på legekontoret. Overtrykket er trykket i arteriene når hjertet trekker seg sammen, og kalles også det systoliske trykket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg