torsdag 20. august 2015

God leder egenskaper

Ledere som gir tillit får mer motiverte medarbeidere. Ledelse er å oppnå målsatte resultater sammen med andre. Det er da medarbeidere trenger ledere som støtter og veileder dem gjennom situasjonen. Dyktige ledere forstår at deres egen væremåte påvirker hvordan de rundt seg takler situasjonen.


Videre kjennetegnes en god leder ved at han eller hun er trygg nok på seg selv til å være tydelig, sier Evjen. Hun mener noen av lederens viktigste oppgaver er å stille krav og å være tydelig på forventninger.

Samtidig er en god leder anerkjennende, inspirerende, støttende og gir veileder og konstruktive tilbakemeldinger, sier hun. Uansett om du lærer fra andres visdom eller oppnår innsikt fra egne erfaringer, vil det å bli en god leder handle om hva du gjør, og ikke hva du vet og kan. Her får du essensielle egenskaper som kjennetegner en god leder. Altfor mange ledere kommuniserer altfor lite. De har også de personlige egenskapene som skal til for å bli en god leder.


Disse syv personlige egenskaper er foundational til god ledelse. Det kan hende at noen karakteristika mer naturlig finnes i personlighet av en leder. Vi vet det er seks egenskaper som er helt avgjørende hos en leder som når langt.


En god leder finner mening, motivasjon og inspirasjon i sin rolle og arbeidsoppgaver.

Lederen har en klar mening og hva fremtiden vil bringe, hva man er villig til å gjøre for å komme dit og hva man ønsker seg i bytte for sin innsats. Men forandring og endringer skaper i seg selv utrygghet hos de ansatte. Som leder bør du ha evnen til å organisere ikke bare ditt eget arbei men hele organisasjonen. Du må kunne analysere hvordan dere samarbeider på best mulig måte.


Nå har forskere ved Norges Handelshøyskole funnet en toppleder som omtaler seg som daglig tjener og gjort ham til studieobjekt. Som leder må du skape anerkjennelse i gruppen for at det er lov å være ulik, og det må være rom for å ha forskjellige oppfatninger om hvordan oppgavene skal løses. Det handler om å smøre maskineriet slik at du skaper en god gruppedynamikk.


Dette er en forebyggende faktor i forhold til konflikter. De fleste bedrifter i vår region leter etter ledere som har balanse i livet som leder på jobb og omsorgsperson i familien. Dersom man har det bra hjemme, kan man være effektiv og dynamisk på jobb. Her er syv egenskaper som gjør deg til en god og moderne leder.


Evnen til å lytte og involvere. For å kjenne ditt team er det viktig at du tar deg tid til å bli kjent. Vivi-Ann Hilde fremhever integritet som en av topp tre egenskaper en god leder innehar.


En dyktig leder har tatt stilling til hvilke verdier og standpunkter han eller hun står for. Disse må være grundig vurdert og kommuniseres, slik at din profil som leder er troverdig og godt kjent blant de ansatte. Selvfølgelig er det ikke slik at enten så er du en veldig dårlig leder eller en veldig god leder.


Vi mennesker har våre styrker og våre utfordringer og det gjelder også for ledere.

Dette kjennetegner en god leder - Steve Jobs var ingen positiv fyr, men en innovativ leder med suksess. Gode lytteegenskaper. Inbound-måten å selge på innebærer at du skal lytte mer enn du snakker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg