tirsdag 18. august 2015

Bayonneskinke kiwi

Bayonneskinke kommer normalt med en ytre emballasje og indre emballasje. Den innerste posen er beregnet for å bruke til koking av bayonneskinken , så det er viktig at du ikke kutter hull i denne når du fjerner den ytterste emballasjen. Fjern den ytre emballasjen og legg 6g bayonneskinke med den indre emballasjen intakt i en kjele. Mye av det vi spiser i julen er både sunn og god mat, sier klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør - og ramser opp blant annet sil raket og røkt fisk, kalkun, roastbiff, skinkestek og bayonneskinke. Og hvis vi får servert en julebuffet har vi nettopp muligheten til å velge disse litt sunnere alternativene, legger hun til.


Bli med i KIWI PLUSS! Som Trumf-medlem og KIWI PLUSS-kunde får du Trumf-bonus på all fersk frukt og grønt, Trumf-bonus på all ferskpakket fisk og bonus på alle andre dagligvarer. Les om hvilke stykker du kan bruke til hva og hvordan du tilbereder det på riktig måte. Den selges røkt og urøkt, rå og kokt. Jeg brukte lettsaltet, røkt ferdig kokt skinke.


Jeg serverte den varm, men den kan serveres kald også. En go enkel, gammel klassiker, som smaker like godt hver gang ! Har en bayonneskinke i frysen, tenkte jeg skulle lage denne på søndag! Tror den er ferdig kokt? Det står ikke på klistrelappen, men når den er helt tint, da vil jeg merke det ikke sant? Den vil være myk hvis den ikke er kokt, og fast hvis den er kokt?


Skjærer jeg den opp i skiver og varmer den. Pakk skinken inn i aluminiumsfolie og stikk steketermometeret inn i den mest kjøttfulle delen av skinken. Legg skinken i ildfast fat eller lignende (med åpningen til steketermometeret øverst) og stek på over- og undervarme ved 1grader til skinkesteken har en kjernetemperatur på grader.


Jeg synes aspargessaus er deilig til bayonneskinke. Lag en hvit saus, men med like mye vann som melk eller fløte. Ha i salt og pepper og væsken fra aspergesboksen (den inneholder ganske mye salt, så vær forsiktig med saltet - smak til).


Kjøpte ei kokt juleskinke i butikken før jul. Jeg har ikke steketermometer, men ser mange oppskrifter sier at jeg trenger det for å tilberede skinka. Må jeg virkelig ha det ? Hvordan skal ei slik skinke enklest og best tilberedes ? Jeg tenkte å bare hive den inn i ovnen på rist over et stekebret. Ingredienser: Ingredienser: kjøtt av svin () (til 100g ferdigvare er anvendt 104g råvare),vann, salt, stabilisator E45 E45 dextrose (tapioka), natriumascorbat E30 konserveringsmiddel E250.


Løft grønnsakene ut av kraften og legg dem på et fat. Skjær steken i tynne skiver og legg på toppen av grønnsakene. Tilsett sennep og smør i kraften og kjør den jevn med en stavmikser. Enkelt og godt med kålrabistappe og god saus til!


Noen pleier også å koke det til pålegg til julefrokosten! Ovnsbakte rotgrønnsaker får en nydelig, søtlig og pikant smak. Tilsett litt smaksforsterkere som krydderurter, chili, hvitløk eller ingefær sammen med olje.


Kjempegodt som tilbehør til middagen. Tusenvis av deilige og enkle matoppskrifter fra Norges største matnettsted klikk. MATGLEDE on TRINES MATBLOGG… Kylling er enkel og populær middag, både til hverdags og helg.


Her kommer en ny variant med appelsinsaus, som serveres med en fargerik og smakfull lun gulrotsalat med kikerter, mandler og feta. Coop-medlemmer får kjøpeutbytte på alt de handler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg