mandag 10. august 2015

Den femte barnesykdom nyfødt

Norway Shop, den offisielle butikken for gensere fra Dale. Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene.


Den femte barnesykdom Milde influensa-liknende symptomer og kløe forekommer ofte i dagene før sykdommen bryter ut. Hva er den femte barnesykdom ? Den har fått navnet sitt på grunn av det er den femte utslett-sykdommen i en gruppe røde utslett som også inkluderer skarlagensfeber, meslinger, rubella og roseola.

Ifølge sykepleieren har nok flere barn hatt denne barnesykdommen uten at foreldrene har vært klar over det. Sykdommen gir utslett og i verste fall en mild feber. Noen får også et rødlig utslett som kan klø på bryst og føtter.


Oftest finnes det andre i nærmiljøet som også har vært eller er syke. I nyere ti i pediatriske poliklinikker har sett mange tilfeller av en sykdom som er kjent som slap syndrom. Har du hørt om det? Fjerde barnesykdoBarnet har feber i 3-dager.


Når feberen blir borte dukker det opp et svakt rødfarget og småprikket utslett på kroppen.

Barnet kan være preget av feber i starten, men har god allmenntilstand når utslettet kommer. Varicella (vannkopper) og herpes zoster (helvetesild) forårsakes av varicella zoster-virus (VZV) i familien herpesviridae. Primærinfeksjon forårsaker vanligvis hos barn en mild sykdom med utslett (vannkopper), men kan hos voksne gi et mer alvorlig forløp. På 80-tallet var det vanlig å anbefale at spedbarna skulle sove på magen. Når man gikk over til å anbefale å sove på ryggen, falt forekomsten av krybbedød dramatisk.


Nå har forskere funnet ut mer av hvorfor spedbarn ikke bør sove på magen. Situasjonen i Norge. I Norge forekommer systemisk pneumokokksykdom vanligvis som sporadiske tilfeller uten sekundærtilfeller, men utbrudd blant pasienter med kronisk obstruktiv lungesykdom som kryssmittes i lungeavdeling er sett her i landet. Flekkene kan etter hvert bli bleke i midten. Elveblest skyldes en allergisk reaksjon.


Vannkopper gir røde blærer over hele kroppen. Lavt blodtrykk kan være en normaltilstand. Hvis blodtrykket blir for lavt oppstår symptomer som slapphet, svimmelhet og besvimelse.


Et vedvarende lavt blodtrykk gir i de fleste tilfeller ingen symptomer, det er en normaltilstand for mange. Torticollis gir stivhet, smerter og feilstilling av nakken. Det finnes tre ulike typer torticollis, som har noe ulike symptomer.


Dystonisk torticollis: Symptomene utvikler seg gradvis, gjerne med følelse av stivhet og dårlig bevegelse av nakken i starten.

Side TRONDHEIM KOMMUNE OPPGAVER, FAGLIG VIRKSOMHET. Oppgaver, faglig virksomhet. Smittsomme sykdommer og smittevern Lov om vern mot smittsomme sykdommer trådte i kraft 1. Høye bilirubin nivåer kan være et symptom på leversykdom hos voksne eller eldre barn, men det kan være vanlig hos nyfødte. Dette er en svært vanlig og mild virussykdom som hovedsakelig rammer barn mellom 5og 15år. Fem til dager etter smitte får barnet utslett i kinnene.


Utslettet kan spre seg til kroppen, bein og armer og kan minne om røde hunder. Det kan klø og huden vil føles ubehagelig og varm. Femte sykdom er ofte mild nok til å gå ubemerket hen. Etter en uke forsvinner oftest.


Barn som pådrar femte sykdom er vanligvis bare smittsom før utbruddet av utslett. Symptomer krever vanligvis ingen behandling og varer fra sju til ti dager. Hånd-, fot- og munnsykdom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg