torsdag 13. august 2015

Oljemaling fliser

Megastort utvalg og rask levering. Kvalitetsprodukter til bunnpressede priser. Clas Ohlson har smarte løsninger for dine hjemmeprosjekt. Besøk en av våre butikker!


Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser.

Velg maling med omhu – særlig dersom det er gulvfliser som skal males. Vanntynnet oljemaling kan brukes på fliser i tørre rom og tørre soner på badet, men tåler ikke vannsøl som blir liggende litt. Det er fordi en oljemaling lettere vil falme i glansen. Mørke farger trives best i oljemaling. Bruk rull og påfør to strøk maling, i tillegg til grunningen, sier hun.


Hvordan flisene bør rengjøres avhenger litt av hva slags fliser det er. Hvis det er fliser med veldig høyt oppsug, kan det hende at malingen har trukket inn i flisen slik at du ikke vil få den helt ren. Har flisene derimot lavt oppsug, kan det la seg løse.

En mulig fremgangsmåte er å bruke Casco Flekkfjerner og skurepad. Hos Maxbo finner du maling til utendørs bruk som beskytter mot det norske klimaet. Kjøp på nett eller i butikk.


Vanligvis anbefales det nå vannbaserte produkter til de fleste malerarbeider, men på fliser i bad er det bare oljebasert som vil holde. Filser i tørre rom grunnes med vanntynnbar heftgrunn). Som toppstrøk brukes oljemaling , blank eller halvblank i ønsket farge. Ambiance SuperFinish får samme utflytende utseende som oljemaling , men gulner ikke.


Oljemaling lukter sterkt, så sørg for god utlufting. Den holder seg hvit. Mal to strøk for best resultat og holdbarhet. Du kan gjerne slipe lett med et finkornet sandpapir mellom strøkene for å sikre at underlaget blir glatt.


Uansett hva du skal pusse opp – det være seg vegg, tak eller gulv, ute eller inne – vil du en eller annen gang støte på ordet grunning. Og tar du deg tid til å grunne der det er behov, sparer du deg selv for mye unødvendig arbeid og utgifter. Jeg renset benker som var brukt i sløyden på en barneskole.


Helt skremmende å se hvor effektivt det var. Underlaget var linoleum.

Hei Hvordan kan jeg få fjernet sementrester fra skifer-heller? Jeg har lagt skifer på støpt flate og fuget disse med sement. Vasket etter en tid med svamp over fugene som jeg pleier med vanlige fliser , men gjorde dessverre for dårlig arbeid. Smarte løsninger som gjør hverdagen enkel og morsom både på kontoret og hjemme.


Mange velger dog å male både fliser og fuger i samme farge. Som du skjønner er det mange grunner til å velge å male fliser i stedet for å rive ut og kjøpe nytt. Har lyserosa fliser over vasken og de vil jeg gjerne unngå å se noe mer. Tenkte først på å male over i en fresh farge, men.


Fjerner olje- og lateksmaling, politurer, sparkelmasser og kunststoffrester som vinyl og linoleum og selv de eldste typer maling og lakk. Duxola malingfjerner misfarger ikke edeltre, glass eller metaller. Det er hvite fliser , men noen av de har blått mønster på seg.


Passer virkelig ikke inn hehehe! Men går det ikke an å bare male over både fliser og fuger? Mtp at vi skal bytte ut kjøkkenet om noen år samt å spare oss for noe maskeringsjobb hehe! Takk for tipsene jenter! Maling er noe av det Fargerike er mest kjent for.


En hel bransje stiller seg bak oppfordringen om å benytte åpne systemer til alle murte og pussede underlag. I vårt sortiment finner du alt du trenger til behandling av gulv og trapp: lakk, maling, olje og hardvoksolje. Malingens farge etter påføring og tørking bestemmes av pigmentet, men for noen pigmenter også hva slags bindemiddel som brukes. Gulvmaling fra TreStjerner en Norges mest solgte.


Lei av kalde, hvite fliser ? Les også: Kan du ha tapet på badet? De fleste malingprodusentene har egne våtromssystemer, som er beregnet på nettopp dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg