tirsdag 4. august 2015

Morsmelk immunforsvar

Morsmelk immunforsvar

Oppbevaring av morsmelk. Hvor lenge kan utpumpet morsmelk oppbevares, og hvor går grensen går for om den kan gis til barnet? Det kommer an på flere faktorer, blant annet barnets alder og helse, om det kun får pumpet melk, eller om det får pumpet melk en gang i blant. Jeg ser ikke et hint av grønt engang. På bildene du har tatt altså.


Morsmelk immunforsvar

Fullamming vil si at barnet kun får morsmelk og ikke noe annen mat eller drikke, unntatt tilskudd av vitaminer, mineraler eller medisiner. Voksne har et godt immunforsvar og ville ikke hatt stor nytte av en slik pille. Det forskes på morsmelk og kreftbehandling, og i forhold til tarmproblematikk og dårlig næringsopptak er det mulig morsmelk har noe for seg, men så lenge dette er en kilde med begrenset tilgang vil all slik forskning bare lage en etterspørsel som ikke kan imøtesees, sier Grøvslien. Antistoffer går over i morsmelk.


Det er også andre forhold som påvirker både tarmflora og immunitet i spedbarnsalderen, forteller Flo. For eksempel er babyer som ammes beskyttet av morens immunforsvar fordi antistoffer går over i morsmelka , sier hun. Spedbarn har et ganske dårlig utviklet immunforsvar og er avhengig av antistoffer fra mor både via morsmelken , og ved overføring via morkaken før fødselen.


Morsmelk er antakelig også gunstig for etablering av en sunn tarmflora. Immunforsvaret vårt utvikler seg i løpet av oppveksten i møtet med mikrobene i miljøet. Rengjøring av pumpeutstyr. Pumping av morsmelk krever rengjøring av utstyr og beholdere. Retningslinjene vi beskriver gjelder for friske barn hjemme, ikke premature eller syke barn som er hjemme eller på sykehus.


Melkeerstatningene likner på morsmelkerstatningene, men skiller seg fra dem ved å ha andre proteinkilder. Vitamin D dannes i huden når vi er ute i sola, og tas også opp i tarmen fra vitamin D-holdig ernæring eller kosttilskudd. Vitamin D finnes blant annet i tran, fet fisk, margarin, smør og melk av typen ekstra lett. Dosering Behandlingen skal initieres og overvåkes av lege med erfaring innen MS-behandling.


Hver behandlingskur består av behandlingsuker, én i begynnelsen av den 1. For tidlig fødte barn kan få donormelk fra andre kvinner hvis ikke moren har nok melk selv. Formålet er å gi de beste vilkårene for vekst og styrke utviklingen av de svake nyfødtes immunforsvar gjennom de immunregulerende stoffene i melken. De konkluderer med at dagens soyabaserte morsmelkerstatning er trygge alternativ til morsmelk og morsmelkerstatning laget av kumelk.


Vekst, beinhelse, metabolisme, reproduktiv helse, endocrine, immunforsvar og nevrologiske funksjoner er lik den hos barn som får morsmelk eller kumelkbasert morsmelk. Morsmelk inneholder også prebiotika og er derfor gunstig med tanke på å beskytte spedbarn mot tarminfeksjoner. I morsmelk er prosent av fibrene prebiotika, mot ti prosent i kumelk.


Som et eksempel finnes inulin eller FOS tilsvarende gram i to løk, 3gram hvetemel, 3gram asparges, én liter Yt restitusjonsdrikk eller bananer. Men hva med morsmelken da? Vi har jo alltid hørt at spedbarnet får i seg så mye antistoffer fra morsmelken. Er ikke det nyttig og viktig? Vel, i tilfellet meslinger ser effekten ut til å være minimal.


Etter at du har tørket bort med morsmelk så kan du dryppe en dråpe inn i barnets øye. Hvis barnet har en øyekatarr hvor det kommer ganske mye gult puss og øyet er rødt så er det lurt å forsøke morsmelk som behandling. Det er faktisk det som anbefales på øyeavdelingen på Oslo Universitetssykehus. Barn har ikke ferdig utviklet immunforsvar og blir lettere forkjølet enn voksne.


Morsmelk immunforsvar

En forkjølelse gir normalt tett og snørrete nese, hoste og vond hals. Barn får også ofte feber, søvnvansker og lite matlyst når de er forkjølet. Les mer hos Apotek 1.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg