mandag 3. august 2015

Øke melkeproduksjon med afipran

Metoclopramid ( Afipran ) øker nivået av hormonet Prolaktin, som har en direkte virkning på melkemengden, men virker ikke på alle. Studier har vist økning av melkemengde på – 1. Delamming og økedager – Helse innlegg 9. Erfaringer med afipran mot liten melkeproduksjon. Siden metoklopramid gir økt nivå av prolaktin i.

Svak vektoppgang er et tegn på at barnet får for lite melk. Er det noen her som har prøvd det? Hadde det noen effekt? Hvor gammel var babyen når du begynte?


Hvordan gikk det når kuren ble avsluttet? Jeg har måtte gi tillegg til baby som nå er to uker pga treg produksjon og baby som har gått sakte og litt lite opp i vekt. Babyen har godt tak og virker til.

Lurer på dosereingen til Afipran ifb med amming og øking av melkemengden. Legen jeg var hos i dag hadde aldri hørt om dette, og anbefalte meg ikke å prøve det siden det kunne ha en sentralnervøs effekt på barnet. Sønnen min er uker gammel. Leser her at folk har brukt det mens de har hatt premat.


Det finnes amme-te med innhold av ulike urter man kan prøve, men rådet fra Mattilsynet nå er å begrense dette til max kopper pr. Noen mødre har fysiske og hormonelle utfordringer som fører til lav melkeproduksjon eller små lagre i brystene. Rådfør deg med lege eller apotek før du tar dette legemidlet dersom du er gravid eller ammer, tror at du kan være gravid eller planlegger å bli gravid. Hvis det anses nødvendig kan Afipran brukes i løpet av graviditeten. Legen din vil bestemme om du skal bruke dette legemidlet eller ikke.


Du når full melkeproduksjon på ca dl når barnet er ca fire uker gammelt. Forskningen som finnes på dette området viser at barnets behov for morsmelk mellom 1-måneder ikke endrer seg i takt med alder eller vekt, slik det er naturlig å tro. Kan sammen med andre nevroleptika ha en additiv effekt på forekomst av ekstrapyramidale lidelser. Samtidig bruk av metoklopramid og serotonerge legemidler kan øke risikoen for serotonergt syndrom.


Færre bleier med tiss og bæsj kombinert med svak vektoppgang er et tegn på at barnet får for lite melk. Metoklopramid kan redusere digitoksins biotilgjengelighet.

Dette trenger ikke bety at du ikke er i stand til å produsere nok melk til barnet ditt. Jeg har brukt medikamentet Afipran for å øke melkeproduksjonen( etter at alt annet var prøvd ut). Fikk økt melke mengden, men ikke så mye at jeg fullammer. Gikk tom for piller og da gikk melkeproduksjonen ned. Så nå skal jeg starte på en ny kur igjen.


Den eneste bivirkningen jeg hadde var at jeg ble litt trøttere. Anbefalt kur går over dager med en gradvis nedtrapping over minimum dager. Det finnes ikke studier som har sett på effekt og sikkerhet ved langtidsbruk av metoklopramid ved slik indikasjon. Langtidsbruk bør derfor unngåes. Denne typen pumpe er laget for å etterligne måten en baby stimulerer brystet på når han dier, og det har vist seg at den øker langsiktig melkeproduksjon.


Når melken din har kommet inn, innebærer dobbeltpumping at du kan pumpe ut mer melk på kortere tid. Denne metoden tømmer også brystet bedre, noe som kan øke melkeproduksjon. Over prosent av fôret til kua er produsert i Norge, og det jobbes for å øke denne andelen. Kuer beiter om sommeren, og det bidrar til å bevare et natur- og kulturlandskap med stor nasjonal verdi, slik at dette ikke gror igjen. Flere truede eller rødlistede arter er avhengige av beiting og slått for å overleve.


Det er økt etterspørsel etter økologiske melkeprodukter. Det er forventet økt behov på til millioner liter på kort til middels sikt. Her finner du en oversikt over kommuner som åpner for økologisk produksjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg