tirsdag 11. august 2015

Gode salater til fest

Selvfølgelig kan en salat utgjøre hele middagen. Her får du mange gode oppskrifter og tips om andre gode salatretter. Vi har oppskrift på super gode salater , passer like godt til lunsj som til middag. Det er ikke mange årene siden en salatbolle her i Norge var ensbetydende med hodesalat (kinakål!), agurk og tomat.


Den tiden er heldigvis over, og nå lager vi salater med inspirasjon fra alle verdens kanter.

Dagens salater kan godt være et helt måltid i seg selv, fulle av reiseminner, næring og gode smaker. Det er bare fantasien som setter grenser for å lage de mest velsmakende og mettende salater og småretter. Se flere gode knasende sprø salater her.


Dressingen er vel så viktig for resultatet. Vennligst la dette feltet stå tomt. Få nyheter og oppskrifter rett i innboksen din! Meld deg på nyhetsbrevet her!


Ditt navn og e-post vil aldri bli publisert eller delt med andre.

Storhusholdningsbransjen har søkt etter attraktiv dekor til forskjellige retter, og etterspør salater i flere farger og bladfasonger og gjerne med forskjellig smak. I denne salaten skal alle ingrediensene være grønne, og den kan også serveres som tilbehør til både pølser, kylling og fisk. Oppskrifter på friske og spennende salater til alle anledninger! Hva med en salat som tilbehør, eller som en middag eller lunsj i seg selv? I utgangspunktet er 5g et typisk mål uten brød og dipp, men med eventuelle salater.


Hvis du inkluderer mye godt av dipp og sauser kan du nok redusere mengden annet noe. Min erfaring er at det går store mengder brød og focaccia om det serveres med gode dipper. Vi har samlet opskrifter på grønne salater , der passer til lidt af hvert.


Her er kolde salater og lune salater , lette salater med asparges og mættende salater med kartoffel. Hvilken salat er din favorit? TIPS: Sprø krutonger, frø og nøtter gir fylde, smak og krønsj. Tilsett rå, kokte eller grillede grønnsaker etter eget ønske.


Frukt som plommer, eple, moreller, jordbær og bringebær gir både friskhet og sødme. Bruger du sæsonens råvarer, får du lækre salater , der er friske, smagfulde og fyldt med saft og kraft. Det gode ved salater er, at kombinationsmulighederne er uendelige, og at du altid kan tilføje ekstra ingredienser som du lyster. Dette er en skikkelig fest -salat som jeg satte sammen i anledning et bryllup hvor det skulle serveres tapas.


Tanken var å lage en ekstra spesiell salat med masse smak men samtidig et frisk innslag i tapas buffeen.

Denne sprø og smakfulle salaten er full av naturlig sunnhet og et perfekt tilbehør til både kylling, kjøtt eller fisk. Visste du at den inneholder mer C-vitamin enn appelsiner? Wenche Andersen (63) er kjent fra morgenprogrammet God morgen Norge på TV og har lang erfaring med planlegging og gjennomføring av store festdager. Hun har også gitt ut boken Mat til fest med tips og oppskrifter. Det viktigste er å kose deg når du arrangerer selskap, men også å lage en god arbeidsplan.


Vet du ikke hva du skal servere? Her er festmat oppskrifter - alt fra forrett, hovedrett, tilbehør og dessert. Forretten er gjestens første møte med maten, og en perfekt start på et hvert festmåltid.


Den skal være lekkert anrettet, ikke for stor, ikke for liten. Den skal også danne smaksmessig kontrast til hovedretten slik at man føler hver del i et måltid som en spesiell og delikat opplevelse. Leter du etter en kake du kan lage til en spesiell anledning? Bake til kakebordet i en bursdagsbesøk, familiebesøk, dåp eller konfirmasjon? I dette innlegget har jeg samlet mine beste festkaker.


Snickerskake Snickerskake er en fantastisk god og mektig kake. Kan jeg friste med kremet pastasalat eller en spicy nudelsalat? Les deg gjennom oppskriftene og finn din favoritt!


Salat er ikke bare salat! Mettende, smakfulle og næringsrike salater. Veganer, spiser bare gress og salat da? Men salat trenger ikke være et skjellsor langt i fra.


Her har du beviser på akkurat dette, salater som metter og smaker, og som passer både som tilbehør og som hovedrett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg