mandag 5. januar 2015

Forberedelser til babyen kommer

Ofte er hunden eller katten ”enebarn” frem til en baby kommer i huset, og eierne kan være bekymret for sjalusi og hvordan dyret vil reagere på en nykomling i huset. Tenkte det var greit å begynne, man vet aldri når babyen kommer. Skal vaske opp babyklærne også i de nærmeste dagene.


Madrass kjøpte vi igår, og den er tatt ut av plastikken så den får lufte godt ut før babyen skal bruke den. Det er absolutt ikke flaut om vi kommer før babyen blir født.

Er det tid til det, kjører vi gjerne rolig tilbake til sykehuset og tar imot babyen der. Men tror vi at babyen kommer før vi rekker fram, tar vi imot babyen hjemme mens ambulansepersonalet venter. Og det er helt greit, betrygger Grethe. Anne Christophersen.


I de siste ukene før termin er det mange som legger frem alt det de skal ha med seg til sykehuset, slik at en raskt kan komme seg avgårde når vannet går. Du kan prøve å få babyen din til å sove lenger om natten ved å ha det mørkt og stille på soverommet, og ved å sørge for lys og stimuli om dagen. Vanligvis tar det seks til åtte uker før babyen kommer inn i et regelmessig mønster med spising, våkentid og søvn.


Med andre ord: Babyen trenger ikke rene klær hver dag.

Husk også at disse små nurkene vokser med stor fart og vokser ut av klærne sine på få uker, så de store lagrene er ikke nødvendig. Eller som Jeanine A også sier her: ”Man trenger mindre enn det du tror! Pakkeliste til babyen : Babyen får egentlig alt den trenger fra sykehuset, så med mindre dere selv ønsker å bruke egne klær på barnet, behøves det ikke noe mer klesskift enn det som er nødvendig for hjemreisen. Da trenger babyen body, bukse, sokker, jakke og lue. Når dere reiser hjem, bør babyen ha på seg body, bukse, jakke, lue og varme sokker.


Ha gjerne et teppe over babyen i bilstolen. Sykehuset spanderer vanligvis bleie, men pass på å ha rikelig med bleier hjemme. Dersom dere ikke har kjøpt inn klær og utstyr før fødselen, er det fint om noen kan handle litt før dere kommer hjem med babyen.


Kommer du til å trille bare på asfalt trenger du ikke store lufthjul, og motsatt nytter det lite med små vendbare hjul om du triller mest på grus. Det er ofte praktisk om håndtaket eller bagdelen kan snus, slik at du kan trille mot eller fra deg for å slippe at babyen får sol i øynene. Jordmødrenes råd til gravide: Babyen trenger ikke så mye utstyr.


Dette bør du skaffe før barnet kommer. Sannsynligvis kan du regne med et og annet bidrag fra familie og venner. Jeg er veldig enig. Fortell gjerne hva du ønsker deg til babyen , slik at du ikke står der med ti skjønne plagg i aller minste størrelse som barnet knapt rekker å bruke.


Størrelsen på barneklær tar utgangspunkt i barnets lengde.

Da blir det ikke mye tid til å handle, så det er lurt å være tidlig ute med innkjøpene. Til kjøreturen hjem, i egen bil eller taxi. Sørg for at det er. Det finnes mange varianter av babynest.


Felles for alle er at det er praktisk og gir en trygghet når du skal ha babyen i sofaen, sengen, eller egen seng. Babyen liker å ligge litt trangt (slik den er vant til fra tiden i magen) og derfor har babynestene blitt så populære de siste årene. Noen syr dem, andre kjøper. Selene kommer da tettere inntil barnets kropp, og det er veldig viktig for sikkerheten.


Tjellaug får støtte av jordmor Cecilie Sommerstad. Klær i ull er derfor ypperlige gavetips. Når babyen er ute av magen, merker mange foreldre at det babyen faktisk har på seg mellom bleieskift og gulpeskift, er bodyer og strømpebukser. Body er babyplagget framfor noe!


Omsider fått innkalling til oul, og selvom det er lenge til , stusset jeg over at det ikke sto noe på den om forberedelser. Er det lurt å ha tisset først, eller ser man best på full blære? Forberedelser til fødsel.


Hos Apotek får du en Babybox med spennende innhold til babyen og deg selv når du venter barn. Hva gjør dere for å bli klare til fødsel? Første gangen syns jeg nesten det var enklere, fordi jeg visste ikke hva jeg gikk til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg