onsdag 28. januar 2015

Ovnsbakt laksefilet med urter

En herlig frisk rett med asiatiske smaker. Smak om det trengs mer salt og rør inn urter. Server laksefileten hel med sausen, gode poteter og salat eller kokte grønnsaker. Lag noen av disse deilige potetrettene til laksen.


Tips: Det er praktisk å bake en hel laksefilet i ovn når det serveres til mange. Oppskriften kan tilpasses etter antall gjester.

Ovnsbakt laks med urtesaus og. Laksestykket legges med skinnsiden ned på en tykk folie. Hakk masse urter , og fordel disse over fisken. Legg på noen kladder med smør. Pakk fisken inn i folien, og tilsett tilslutt litt hvitvin.


Jacobs fiskekrydder gir retten det lille ekstra. Bland sammen sjalottløk, hvitløk, kapers, urter og eddik til dressingen. Rør inn oljen litt etter litt og smak til med salt og pepper.


Krydre laksen lett med salt (husk at skinka også er salt) og pepper og rull en skinkeskive rundt hver laksestykke.

Baker du fisken i stekeovnen kan du raskt tilberede mat til mange, med et flott resultat. En sunn og smakfull familiemiddag med laks. En oppskrift på ovnsbakt laksefilet med fløte, brokkoli, poteter og cherrytomater. Slik steker du laksefilet riktig. I stekepanna: Romtemperer laksefileten før du steker den.


Den blir raskere ferdig, og stekeresultatet blir jevnt. Husk å tørke av fisken med tørkepapir før den stekes. Salt laksen etter eget ønske. Kutt opp benfrie fileter i passe porsjonsstykker med skinnet på og strø over litt salt.


La filetene ligge mens du koker opp godt saltet vann (her kan du godt smaksette med sitronskiver, dill eller andre krydder du liker). Skyll av saltet fra filetene og legg dem i en ildfast form med skinnet opp. Hell over laken (vannet) til den dekker fisken. Fennikel er en grønnsak med en smak av anis, og når du får denne kombinasjonen av urter og smaker, både i salaten og i dressingen, så blir dette en lakserett litt utenom det vanlige.


OVNSBAKT LAKS MED FENNIKEL OG TABBOULEH. Steinbit har ikke utseendet med seg, men det hvite fiskekjøttet er fast, smakfullt og enkelt å tilberede. Her har vi bakt steinbitfilet i ovnen med gresk yoghurt, sitron og urter. Prøvd laks med blåmuggost?


Denne ovnsbakte retten er kremet, syrlig og passer bra til stekt sopp og båtpoteter.

Tidsbruk, antall porsjoner og delingsmuligheter. Har du noen oppskrifter på bakt laks (eller ørret) du vil dele? Ikke nøl med å bruke kommentarfeltet nedenfor. PS Det er ikke noe veien for å lage nydelig middagsmat av røkt laks også. En av mine hverdagsfavoritter er røkt laks med rosépepper og crème fraîche.


Lakseformen gjør seg selv i stekeovnen, mens du gjør andre ting. Dette er en gjenoppskrift som er laget for å bruke opp mest mulig av maten og unngå å kaste mat. Serveres gjerne med en go grønn salat og brød. Sprø laks med sitronpoteter.


Vi anbefaler en salat med avokado, karse eller spirer, sitronskall- og saft, samt olivenolje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg