torsdag 29. januar 2015

Dott i øret etter ørebetennelse

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Væske i mellomøret (serøs otitt) utvikler seg derfor ofte etter forkjølelser.


Når denne infeksjonen behandles, eller går over av seg selv, ser man hos til prosent at væsken i øret ikke forsvinner før etter lang tid. Ved mye væske i øret kan du oppleve redusert hørsel.

Det er vanlig med tette øreganger på grunn av ørevoks både blant barn og vokse, og særlig eldre. Det kan føre til ubehag og kløe, og kan utvikle seg til en konstant fornemmelse av dott i øret hvis det ikke oppdages og behandles. Behandling av ørevoks Prøv gjerne på egenhånd først.


Der går et tynt rør fra innerøret og ned til nesen, som gjør at vi kan utligne trykket i innerøret. Vanlig med dott i øret ved ørebetennelse. Det skyldes ofte at det blir tett i gangen mellom indre øre og nesesvelget pga økt produksjon i slimhinnene. Om man ikke er gravid kan man evt få resept på rinexin piller for å roe ned slimhinnene.


Evt også rhinox nesespray kan hjelpe.

Etter ørebetennelsen, hadde jeg en STOR dott i øret og enda mer susing i øret. Jeg har hatt både mellom og ytre ørebetennelse etter hverandre. Jeg var forkjølet og hadde dott i det ene øret.


Smertene forsvant etter et par dager, men jeg hører kjempedårlig på. Dott i øret - kjerringråd. Dersom du skulle oppleve å få en intens lyd i øret som senere forsvinner av seg selv, kan du få lyden til å opphøre med en gang ved å gjøre følgende: Snu hodet sakte helt til den ene siden, deretter til den andre siden og så til slutt til snu hodet sakte helt over til den første siden igjen. Dette vil føre til at det blir et trykk i øret som vil sette ned hørsel og man opplever det som en dott i øret men egentlig kommer den fra innsiden. Det som vil hjelpe i slike tilfeller er nesespray eller medisin som får slimhinnene til ikke å være så hovne.


Har man tette ører på grunn av at det ørevoks som har laget en propp. Hva er årsaken til dott i øret ? Ikke-bakteriell ørebetennelse. Konferer med øre -nese-hals-spesialist om videre håndtering ved terapisvikt etter bytte av antibiotikum, otitt i øre med normal hørsel ved samtidig permanent hørselsnedsettelse på motsatt side, sekresjon uke eller tidligere eller aktuelle otittkomplikasjoner. Oppfølging ved fastlege. Vanligste årsak til dott i øret er at øretrompeten ikke fungerer ordentlig, som ved en vanlig luftveisinfeksjon (forkjølelse) og ørevoks, sier doktor Mads H. Moxness, som er Lommelegens øre -nese-hals-spesialist.


Som regel helbredes en betennelse i det ytre øret etter syv til ti dager med riktig behandling.

Hvilken behandling og hvilken medisin kan man få? Det viktigste er å unngå ytterligere irritasjon av huden i øret. Infeksjon i det ytre øret (ekstern otitt) En øregangsinfeksjon kan gi kløe og ubehag. I de fleste tilfeller kan infeksjonen behandles effektivt i løpet av ti dager.


Jeg våkner opp med intense smerter inni ørene etter å ha sovet, og da er det mest smerter i det øret jeg lå på da jeg våknet. Smertene avtar utover dagen, men er tilbake neste dag etter soving, og alt avhenger av hvilken side jeg våkner opp på. I dag våknet jeg på venstre side, og det er venstre øre som gjør vondt.


Etter hvert som barnet blir eldre, er det mindre sannsynlig med ørebetennelse. Barn følges vanligvis opp med øreundersøkelse (otoskopi) opptil åtte uker etter infeksjonen. Noen dager har jeg veldig vondt rundt det øret , men som regel har jeg ikke større plager enn at det sitter en dott i det øret.


Hørselen er ganske mye dårligere. Jeg skal ut å fly om dager, en to-timers flytur til Polen. Jeg gikk til legen etter å ha hatt dott i øret en stund. Han tittet kjapt og sa det er muligens væske i mellomøret, det blir sikkert borte av seg selv.


Det ble ikke det, og etter mange måneder og et legebytte prøvde jeg igjen. Tett øretrompet som fører til væske i mellomøret. Et av hovedargumentene for å sette inn dren i øret på barn med væske i øret , har vært at væske i øret kan føre til at barnet blir hengende etter i utvikling av blant annet språk, tale, intellekt og sosiale ferdigheter.


Jeg fikk rhinexin, og beskjed om å ta det en måned.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg