mandag 12. januar 2015

Konsekvenser for mobberen

Norway Shop, den offisielle butikken for gensere fra Dale. Kjøp fôr i metermål og se det store utvalget vi har til prosjektet ditt. Finn laveste nettpris her. Dette er et godt spørsmål. Dersom en sak blir anmeldt til politiet vil de avgjøre om det foreligger noe straffbart som de kan etterforske.


Konsekvenser for mobberen

Barn som er utsatt for mobbing kan utvikle forskjellige vansker. Uansett om mobbingen har sluttet, kan den som er blitt mobbet slite med konsekvensene mange år etterpå. Trivsel og trygghet er viktige faktorer for å lære og å utvikle seg, både personlig og sosialt.


En hard straff fortjener de! Dessuten må mobbere og foreldrene betale en saftig bot til offeret (for de som lever) for å ødelegge livet til offeret som er verdt mye mer enn all verdens penger, eller mobberen og foreldrene betaler en saftig bot til foreldrene som har mistet sitt barn for godt. Penger hjelper ingenting og kan aldri gjøre det. Jeg har et skoleprosjekt og finne ut hva konsekvenser du kan få av å mobbe eller bli mobbet. Tidligere studier har vist en sammenheng mellom tradisjonell mobbing og symptomer på depresjon og angst.


Forskere ved Læringsmiljøsenteret har nå sett nærmere på følelsesmessige konsekvenser av både digital og tradisjonell mobbing, for å se om det er noen forskjeller mellom dem. Og de finner at det er en forskjell. KRONIKK: De er mer utsatt selvmordstanker, har større sjanse for å bli kriminelle og får oftere narkotikaproblemer. Den som mobbes må oppleve at hverdagen blir trygg, men mobberen må også passes på og ikke bare bli møtt med sinne og straff fordi man han eller hun gjort noe veldig, veldig dumt, sier Jørgensen.


Nu føjer to udenlandske studier yderligere kedelige konsekvenser til bunken: Børn, der jævnligt bliver mobbet, har en øget risiko for at lave skade på sig selv. Men ikke nok med det. Stress, som er udløst af mobning og vol accelererer også aldringsprocessen hos mobbeofrene, så de ældes hurtigere end normalt.


Konsekvenser for mobberen

Det er selvsagt ingen unnskyldning for å være slem mot andre og det hjelper svært lite for dem som faktisk blir mobbet at mobberen selv har problemer. Mobbing blir da en forsvarsmekanisme. Imidlertid har intellektuell mobbing eller trusler, også konsekvenser for mobberen. På lang sikt ender den intellektuelle mobberen opp med å bli et offer for sitt eget spill.


På den ene siden oppdager folk rundt dem hvilke grusomme og giftige mennesker de er, og velger å holde seg unna. De løfter seg selv opp ved å se at andre får det vondt. Slik det er i dag får mobbing kun konsekvenser for offeret. Mobning er et meget alvorligt problem, som har menneskelige konsekvenser for både offeret og mobberen.


Konsekvenser for mobberen

De nævnte undersøgelser fra halvfemserne har dog sat fokus på problemet, og mange steder arbejder man målrettet med mobningsproblematikken. Mobberne viser ofte liten grad av medfølelse og empati med ofrene, og de kan ha et sterkt behov for å dominere. Den avgjørende og viktigste årsaken til at de mobber, ligger i aggresjonsformen deres.


Skolene skal ha nulltoleranse mot mobbing, vol diskriminering og trakassering, men også mot mindre alvorlige krenkelser. Kunnskapsdepartementet har valgt å ta prinsippet om nulltoleranse inn i opplæringsloven for å understreke hvor viktig det er at skolen har tydelige holdninger på dette området.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg