tirsdag 27. januar 2015

Follikulitt

Follikulitt i skjegg behandles med antibiotika i tablettform. Furunkulose må behandles med antibiotika i tablettform og eventuelt desinfiserende kaliumpermanganatbad (stoff som blant annet dreper bakterier og tørrer ut huden). Det kan være nødvendig å tømme pussfylte hulrom med å stikke hull med sterilisert nål. I løpet av livet har de fleste av oss en og annen follikulitt , og det er mange som ikke trenger behandling.


Infeksjon i en hårfollikkel, som regel forårsaket av Staphylococcus aureus. Dype infiserte follikulitter i skjeggområdet hos menn kalles.

Røde, kviseliknende prikker (papler) og sterile pusspropper (pustler) som oppstår på magen, armene, brystet og ryggen, og som ikke klør, kan være pruritisk follikulitt i svangerskapet. Tilstanden er sjelden, og utgjør ingen fare for fosteret. Utløses i andre og tredje trimester, og går som regel over etter fødselen. Betennelse i hårsekkene ( follikulitt ) er vanlig. Mange får normalt noen få follikulitter på kroppen til tider, oftest på armer og ben.


Ser du nøye etter finner du et hårstrå mitt i utslettet, som viser at betennelsen sitter i hårsekken. De fleste slike purulente infeksjoner er forårsaket av Staphylococcus aureus eller β-hemolytiske streptokokker, men polymikrobiell etiologi er ikke. Typer av follikulitt inkluderer razor-støt, badestamputslett og barberhud.

En follikel er et lite hudhul hvor håret vokser. Hvert eneste hår på menneskekroppen vokser fra sin egen follikel. Det rammer særlig områder rikt på fettstoffer slik som rygg, brystkasse og skuldre. De viktigste utløsende årsakene er varme og svette.


Sees som en rød hevelse, gjerne med en liten verkeblemme med hårsekkåpningen i senter. Pityrosporum follikulitt er langt vanligere i tropiske strøk, eller om man har vært på ferie i varme land. Det er flere årsaker til follikulitt er: bakterieinfeksjon, spesielt med gule stafylokokker, soppinfeksjon og kjemisk irritasjon, f. Legevakthåndboken - for leger i vakt. Furunkel er follikulitt som har utviklet seg til en abscess. Karbunkel er dyp stafylokokkinfeksjon i en gruppe hårfollikler og omgivende subkutant vev.


Andre symptomer kan være hårsekkbetennelse ( follikulitt ), hudinfeksjon med utslett og urinveisinfeksjon. Svømmebasseng og boblebad. Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) er et medisinsk oppslagsverk for leger og annet helsepersonell. NEL oppdateres fortløpende og kvalitetssikres av nærmere 2fagpersoner fra primærhelsetjenesten, sykehusene og universitetene.


Rødhet, hevelse og pustuleformasjon sentrert rundt hårfollikelåpningen forekommer ofte med follikulitt. Glykolsyre, salicylsyre og retinsyrer brukes også til å behandle follikulitt. Behandling av follikulitt må gjøres med råd fra en spesialist, antibiotika er vanligvis foreskrevet som tabletter eller skal brukes i området berørt av betennelse.


Disse legemidlene tjener til å forbedre utseendet på huden og behandle akutt follikulitt.

Vi fant synonymer til ordet follikulitt som du kan bruke til å løse kryssordet. Det kan også være follikulitt , som er en bakterieinfeksjon i hårsekkene. I så fall kan det hjelpe at du vasker området det gjelder med et desinfeksjonsmiddel, som du også får kjøpt på apoteket.


Preactil er et kosttilskudd som selges i helsekostforretninger. Though humper er smertefulle, har de ikke produsere en følelse av sykdom i de berørte. En hårkjertelbetennelse som skyldes bakterieinfeksjon i en eller flere hårsekker.


Vask huden med et desinfiserende eller antiseptisk middel, og unngå tette klær og at huden blir tørr. Siden er det kommet en rekke artikler om større og mindre epidemier der de badende rammes av et sykdomsbilde med et utbredt makulopustuløst utslett som kan ledsages av feber (– 5).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg