mandag 19. januar 2015

Smerter i kinnben

Smerter i ansiktet kan ha mange ulike årsaker. Blant de vanligste er bihulebetennelse, tannproblemer og migrene. Les videre for å finne ut hva du kan gjøre selv, og når du bør oppsøke lege. TMJ syndom (temporomandibular syndrom – ofte sammensatt av muskel- og leddysfunksjon) Traume (bitt, irritasjon, brennskader og lignende) Vondt i tennene. De smertefulle ilingene kan utløses av berøring av ansiktet, ved tale, spising, kald luft og vind.


Relativt sjelden form for hodepine, med smerter i området rundt ett av øynene. Betennelse i det hvite i øyet (skleritt eller episkleritt). Fører til smerter , særlig når øyet beveges og ved trykk mot øyet. Tiltak avhenger av sannsynlig årsak. Ved mistanke om iridosyklitt, orbitaflegmone, temporalisartritt eller akutt glaukom skal pasienten vurderes av øyelege som øyeblikkelig hjelp, alternativt innlegges i relevant avdeling.


Slike kjevesmerter kan også referere smerter til eller i nærheten av øret, ansiktet, kinn og tenner. Kontakt oss i sosiale medier ved spørsmål eller innspill. Scroll nedenfor for å se to treningsvideoer med øvelser som kan hjelpe deg med kjevesmerter. SPØRSMÅL Hei For et par dager siden fikk jeg smerter i kjeven.


Det er ikke i tannkjøttet eller i halsen, men muskulært i kjeven. Jeg klarer nesten ikke åpne munnen for å spise, så jeg begynner å bli litt bekymret. Hva fører til smerter. Kjeveleddet befinner seg like foran øret.


Det består som andre ledd av ben, brusk, leddkapsel og tilliggende sener. Alle disse strukturene kan ved sykdom forårsake smerter. Det finnes et helt spekter av symptomer, fra voldsomme, uutholdelige smerter til ingen smerter eller ubehag.


Man kan få en stor hevelse som ved en tannbyll, eller det behøver ikke være noen hevelse i det hele tatt. Vi har snakket med Dag Ørstavik, professor dr. Avdeling for endodonti, Institutt for klinisk odontologi ved Universitetet i Oslo, om seks ulike årsaker til smerter i tennene, og.


Symptomene på bihulebetennelse er smerter og tetthet i bihulene, som du finner i panne, kinn og over neseroten. Noen ganger oppleves også smerter i tennene, når betennelsen sitter i de bihulene som ligger nærme tennene, sier hun. Trigeminusneuralgi.


Dette er en nervesmerte som kan være intens vondt. Levercirrose er vanligere hos menn. Symptomer på levercirrhose varierer i forskjellige manifestasjoner.


Ifølge forskning av pasientene har uttalt symptomer i av pasienter med levercirrhose skjer latent og oppdaget ved en tilfeldighet under eksamen om noen annen sykdom, er av pasienter diagnostisert med skrumplever etablert først etter døden. Akutt dakryocystitt er vanligvis ensidig og forårsakes av for eksempel metastatisk bakteriell infeksjon (med fare for abscessdannelse). Ved systemisk lupus har man ofte en rekke andre symptomer i tillegg, som leddsmerter, unormal trøtthet, vekttap, smerter ulike steder i kroppen og nyrepåvirkning. Les mer om Rosacea i Helseleksikonet. Jeg har periodesvis over flere måneder hatt samme symptomer inkludert et par til.


Generell svimmelhet og kvalme, i tillegg til svartning for øynene om jeg reiser meg etter å ha sittet stille lenge. Stiv og sliten i nakke, veldig spent i nakkeområdet nedover til skuldrene. Både smerter og lammelser forårsakes av at svulsten vokser seg så stor at den forstyrrer ansiktsnerven som går rett gjennom ørespyttkjertelen. Dette kan være spyttkjertelen som oftest rammes av kreft.


Informasjonen på helsenorge. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg