onsdag 14. januar 2015

Trøtte bein gravid

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Hevelser i føtter og ankler, hovne bein , er nokså vanlig i svangerskapet.


På fagspråket kalles dette ødem. Kroppen holder på mer væske, og den voksende livmoren legger stadig større press på blodårene som fører blodet tilbake til hjertet (venene). Slike hevelser forsvinner nesten alltid etter fødselen.


Hovne ben (ødem) oppstår lett ved langvarig stillesitting på jobb eller på reise. Eldre og gravide får lettere slike plager enn andre. Vanligvis er hevelsene forbigående og ufarlige, men hovne ben kan også være symptom på alvorlig sykdom.


Har du smerter i føttene over lengre tid eller har en mistanke om at noe er galt, kontakt legen eller jordmoren din for eventuell videre henvisning. Kilder: Svangerskapsboken, Foot. Spock, India Mart Health Care, Babycenter, Norsk helseinformatikk, Forskning. Har vært plaget med trøtte bein i snart år.


Musklene på fram- og baksida av leggen er ømme, og eg får ofte følelsen av at det bobler i beina. Eg har og smerter under foten, som forverrer seg når eg står på hardt underlag (har sjekka fotavtrykket mitt, det var det ingenting gale med). Jeg var også mye trøtt før jeg fant ut at jeg var gravid. Har alltid vært en trøtt person, men hadde perioder i januar der jeg var ekstra trøtt, og det va nok på grunn av at jeg var gravid.


Fant det først ut i februar på grunn av andre årsaker. Det begynte med at hun ble uvanlig trøtt. Etter en stund merket hun en rar prikking og nummenhet i armer og bein.


Anita Pedersen Gravdahl hadde fått sykdommen MS, bare år gammel. Noen blir faktisk også trøtte av for mye kaffe. Løsning: Kutt ned på kaffen, te, kakao og koffeinholdig brus gradvis. Trapper du ned for fort, kan det også gjøre deg sliten. Dopaminerge legemidler som gjerne brukes i behandling av Parkinsons sykdom (Sifrol, Adartrel og Ropinirol) kan gi symptomlindring ved urolige bein.


Ved urolige bein gis det lavere doser enn ved Parkinsons sykdom, og dosen tas som regel kun om kvelden. Derfor sees det få bivirkninger. Nå IGJEN, igrunn HVER dag. Det er et ork å gå opp trapper. JEg er aktiv innen idrett, og overskuddet er totalt blitt borte!


MAngler et par gir. Blir trøtte , slitne og deprimerte: Gravide girer ikke ned - Det ser ut til å være trendy for gravide å haste fra den ene avtalen til den andre og ha det hektisk på jobb og privat, mener norsk. Nattesøvn er viktig, men prøv også å ta deg en hvil i løpet av dagen hvis du har mulighet til det. De fleste kvinner blir utrolig trøtte i de første ukene av svangerskapet, noe som kan føre til at kvalmen blir verre.


Drikk masse vann, kullsyrevann eller melk, særlig hvis du kaster opp ofte. Unngå kaffe og svart te. Nå som jeg er gravid og er så trøtt at jeg bare vil sove hele tiden, hodepine og kvalmen er der stort hele tiden, da tenker jeg kanskje at man ikke skal spille helt dra på jobb uansett, men ta vare seg selv pga fosteret. Behandling av gravide og barn. Noen kan få lett hodepine og føle seg trøtte.


Grunnen er at væske trekkes ut av hjernecellene, og det indre miljøet inne i cellene blir endret. Rastløse bein forekommer ikke sjelden under graviditet (5 51). Stor påkjenning for kroppen å være gravid og man skal legge inn hvilepauser.


Ta en god hvilestund mindt på dagen. Men hvile er viktig gjennom hele svangerskapet. Spesielt for meg som bærer på barn i magen, men det gjelder for alle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg