fredag 23. januar 2015

Vegetar tapas

Bestill Mat hos Just Eat på nyttårsdag. Hundrevis av forskjellige restauranter. Se oppskrifter på tapasretter her. Vi gir deg middagstips og hele ukesmenyen!


Tapas - små, smakfulle munnfuller til en helaften.

Budsjett til luksus, hoteller og hjem. Skal du servere tapas , kan det være lurte å ha med noen vegetariske retter. Eller hva med å lage et helvegetarisk tapasbord?


La deg inspirere av oppskriftene vi har samlet her, og lag et fristende tapasbord med kjøttfrie retter fulle av smak! Om du leter etter en tapasrett å servere til et glass med drikke, eller om du skal lage en stor buffet med ulike småretter – her finner du det du trenger! Scroll gjennom oppskriftene for å finne linseboller, spansk omelett, marinert sopp, grønnsakssalat, aioli, hummus, ulike tapaspoteter og masse flere godsaker! Tapas er en spansk måte å spise mange småretter sammen.


Vi lager ofte nøtteboller, tomatsaus og båtpoteter også legger vi til litt av det vi måtte ha lyst på - i dette tilfelle grilla nektariner.

I tillegg er det godt med litt ost, oliven, brø aioli og andre godsaker! Her er sunne vegetar tapas retter. Kombiner gjerne med enda flere retter eller server som fingermat. Lager du alle rettene samtidig sparer du masse ti da ovnen allerede er varm.


Oppskriften holder til porsjoner og gir varierte smaker. Pan con tomate Enkel tomattoast som alle tapasrestauranter i Barcelona serverer. Lett å lage selv er det også.


Sprøstekte chilibønner Av og til skal det så lite til for å gjøre litt kjedelige bønner om til skikkelig god snacks! Min søster var forbi til hygge igår og jeg skulle stå for noget aftensmad til os. Min søster er også vegetar og er også vild med sund ma så derfor lavede jeg lidt forskellige vegetariske retter. Jeg elsker at servere en masse små retter, så man kan sidde længe og hapse i det. Idéen til min vegetariske tøse- tapas får i herunder.


Prøv våre enkle oppskrifter på tapas som passer til både hverdag og fest. Perfekt når du skal ha mange gjester. Du velger selv hvor mange ulike småretter du vil lage, og mange av dem kan tilberedes en dag eller to i forveien. Server som en del av et større tapasbor som en forrett eller til fredagstacoen.


Vegetar quesadillas.

Quesadillas er så enkelt som ostefylte tortillas, og fyllet kan du variere som du ønsker. Dette må legges inn før du steker disse herlighetene enten i panna eller på grillen. Vi har samlet et knippe vegetar -retter fulle av gode smaker. Har du en kjøttfri dag i uka, for eksempel kjøttfri mandag, finner du garantert noe du vil like her.


Først noen tips for å unngå kaos på tapasbordet: Det er lett å lage alt, alt for mye når det kommer til tapas. Regn omtrent 5g – 6g mat per hode, og topp heller opp med rikelig med godt brød eller foccacia om du skulle være redd for å lage for lite mat. Når det skal serveres tapas er det mange retter å velge mellom.


Allikevel er det lett å få hjerneteppe når det kommer til hva man skal lage.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg