torsdag 29. januar 2015

Paracet gravid hodepine

Lei av lang kø på apoteket? Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering.


Billig, sikker og rask graviditetstest.

Kjøp nå, test deg hjemme. Derfor var overskriftene fete i nyhetsmediene både i Norge og i andre land da forskningen fra Danmark ble publisert. Når hodepinen inntreffer gjør du det samme du ville gjort dersom du ikke var gravid. Vann, paracetamol og en liten lur. Dersom du ikke vil ta paracet i graviditeten er en liten slumring på sofaen et undervurdert knep.


Noen minutter på øyet kan gjøre susen for hodepinen , sier jordmor Annett Hegén Michelsen. Smertestillende for gravide.

Legemiddelet ansees som trygt i små doser og ved kortvarig behandling, men skal ikke brukes over lengre tid. Rådfør deg med lege eller apotek før du tar dette legemidlet dersom du er gravid eller ammer, tror at du kan være gravid eller planlegger å bli gravid. Risiko for nyreskader ved langvarig bruk er ikke utelukket. Forsiktighet bør utvises ved lever- og nyreskade.


Ved langtidsbruk (måneder) av analgetika, med inntak annenhver dag eller oftere, kan hodepine utvikles eller forverres. Har du blitt gravid mens du brukte p-piller? Det er ikke vist at bruk av p-piller under tidlig graviditet gir økt risiko for skader hos barnet.


Veie nytte m ot risiko. Noen gravide har en alvorlig sykdom der det er nødvendig å bruke medisiner også i svangerskapet. Det er ganske vanlig å få hodepine når du er gravid. Det er likevel mest vanlig i første eller tredje trimester. Stress, dårlig holdning, hormonforandringer og væskeansamlinger kan føre til at du får vondt i hodet.


Det kan være stress, kav og mas, stramme nakkemuskler eller lignende. I starten av svangerskapet kan plutselige økninger av hormoner gi hodepine hos noen. Mange kvinner sliter med migrene, og det finnes flere ulike typer.

Det er ikke uvanlig å bli kvalm av migrene og sterk hodepine. Professor i farmasi ved Universitetet i Oslo, Hedvig Nordeng jobber blant annet med legemiddelbruk og sikkerhet blant gravide og ammende. Hodepine og migrene når du er gravid. Jeg sliter med hodepine så og si hver dag i større eller mindre grad.


Migrene er en form for hodepine som kommer anfallsvis, og ledsages av. Du kan ta tabletter mot hodepine i enkelttilfeller, men unngå tabletter som inneholder acetylsalicylsyre, for eksempel Dispril eller Globoid. Unngå også den typen som kalles cox-hemmere (NSAID), for eksempel Ibux og Ibumetin.


Jeg er i uke 3 og har termin på fredag. Har siden jeg sto opp i morges hatt en intens hodepine som ikke vil gi slipp. Tok grams paracet for vel en time siden, men kjenner ingen forskjell.


Klarer såvidt å ha lys på, og det kjennes ut som om hele hodet skal sprenges! Paracet eller Pinex, regnes som ufarlige for gravide. Lurer på om jeg kan ta.


En år gammel høygravid kvinne reiste til Akershus universitetssykehus tre ganger for å be om hjelp mot sterk hodepine. Hun ble sendt hjem hver gang med beskjed om å ta Paracet. Hvis du får kraftig hodepine , feber, utslett og stiv nakke samtidig. Hvis du opplever at tilfeldig hodepine kommer oftere uten noen åpenbar grunn, blir sterkere eller varer lengre. Hvis du ofte opplever synsforstyrrelser, lammelse, slapphet eller problemer med å gå i forbindelse med hodepine.


HVorfor ikke, bør jeg ringe legevakt? Kan det være alvorlig hodepine ? Har det hver dag, men i dag er den så ille at jeg måtte ta paracet. Ofte begynner den vagt, for så å bli ensidig, pulserende, skarp og kraftig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg