mandag 7. september 2015

Allergisk astma pollen

Enkel og god forstøver til rimelig pris. Godt egnet for hjemmebruk og reise. Du bør gjøre alt du kan for å unngå å innånde allergener som du vet forverrer astmaen. Husk å snakke med legen din, hvis du har spesielle allergier som du må være oppmerksom på.


Her er noen gode råd du bør vite om hvis du reagerer negativt på pollen , støvmidd og kjæledyr: Pollen. Middpillen er også en smeltetablett som legges under tunga.

Man snakker da om allergisk astma. Vanlige luftbårne stoffer som forårsaker astma ved innånding er for eksempel gress- og bjørkepollen, hudavfall fra dyr samt midd og mugg. På fagspråket kalles pollenallergi for sesongallergisk rhinitt, på folkemunne høysnue. Typiske symptomer er rennede nese og øyne som både renner og klør. Allergisk astma , eller så kallad atopisk astma , är den vanligaste typen av astma hos barn och ungdomar.


En allergi er en overreaksjon fra kroppens immunforsvar mot noe som egentlig er ufarlig. Pollenallergi kalles på folkemunne høysnue. Ved pollenallergi overreagerer immunforsvaret mot pollen , det vil si blomsterstøv som spesifikke planter og trær slipper ut i luften.

Synes du, at din astma forhindrer dig i at nyde livet? Lægger du mere mærke til dine symptomer, end du bryder dig om? Hvis du tænker “Ja! Selv om du ikke har allergisk astma , er det viktig å tilpasse hverdagen og omgivelsene, så astmaen trigges minst mulig.


Ungefär procent av astmatiska barn har både allergi och astma , jämfört med procent av vuxna astmatiker. Har du astma , der skyldes pollenallergi, vil du have risiko for at udvikle høfeber, og omvendt har du høfeber, så øges risikoen for at udvikle astma. Når immunsystemet reagerer på proteiner som normalt finnes i og rund oss, som for eksempel i dyrepels, husstøv, pollen eller i maten, er det en overreaksjon som vi kaller allergi.


Vi skiller mellom allergi som er immunologisk overfølsomhet (hypersensitivitet) og ikke- allergisk overfølsomhet, som vi litt upresist kaller intoleranse. Dette er vindbestøvede planter med lette pollen som kan drive langt med vinden. I tillegg kommer pollen fra Salix (selje, pil og vier).


Pollen fra Salix spres hovedsakelig med insekter, ved store mengder også med vinden. Derfor vil barn som har anlegg for astma og atopisk eksem, ha økt risiko for også å bli allergisk mot pollen. De pollentypene flest nordmenn reagerer på, er rakler på bjørk, or og hassel, pollen fra forskjellige typer gress, pollen fra burot som er en ugressplante, og pollen fra Salix (selje, vier og pil).


Det er Dagens Pollental. På den måten kan årsaken kartlegges slik at behandlingen kan målrettes og om mulig kan man unngå det man er allergisk overfor. Symptomdempende medikamenter som øyedråper, nesespray og allergitabletter vil hjelpe de aller fleste.


Les mer om allergimedisiner her. Tobakksrøyk, kald luft og anstrengelser kan forverre astmasymptomene6.

Astma oppstår ofte i barndommen. Dette forklares med at luftveiene, nese og lunger henger tett sammen og det er faktisk slik at jo sykere nesa bli, desto sykere blir lungene. Om lag fem prosent av unge voksne har behov for legemidler mot astma , hos barn er andelen noe høyere enn dette.


Omtrent prosent av barn i skolealder og prosent av unge i puberteten har allergisk sykdom. Ved en allergisk reaksjon vil cellene i immunsystemet frigjøre kjemiske stoffer (bl.a. histaminer) som forårsaker de allergiske reaksjonene, f. Forskarna vet inte säkert vad som orsakar pollenallergi, men risken för att drabbas ökar om en eller båda föräldrarna har allergi. Om du misstänker att du är allergisk mot pollen är det viktigt att kontakta läkare, så att dina besvär kan utredas ordentligt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg