fredag 18. september 2015

Langsom flaskemating

Langsom flaskemating. Tanken er at forskjellen mellom amming og flaskemating skal være minst mulig, og at barnet skal få tid til å signalisere at det er mett. Benytt langsom flaskemating så måltidet blir så likt som mulig et måltid fra brystet. Målet er at forskjellen mellom amming og flaskemating skal være minst mulig. Fra en flaske strømmer melken konstant, i motsetning til melken fra brystet som kommer i rykk og napp.


Ved langsom flaskemating bruker man en smokk med liten åpning for å få minst mulig melkestrøm. Om du delammer kan det være verdt å teste ut langsom flaskemating , les mer om dette på Ammehjelpen. Selv har jeg flasker til mine tvillinger, så jeg bare må vaske og sterilisere én gang i døgnet.


Har ei stor jente på uker som var kg ved fødsel. Hun har blitt fullflaska på mme fra fødselen av, og har hele tiden spist MYE. Fra hun var bare uke gammel, spiste hun 800ml i døgnet. I dag ligger hun på rundt literen. Dersom du må bruke flaske for å gi barnet tillegg, så kan det derfor være hensiktsmessig å bruke langsom flaskemating , en metode som etterligner melkestrømmen ved brystet.


Hvordan kan du unngå sugeforvirring? For å unngå sugeforvirring, anbefales det å ikke gi babyen smokk eller la den få melk fra flaske første 3-ukene. Skyll flaskene i kaldt vann etter bruk, legg dem i såpevann og vask dem. Dersom barnet trenger tillegg etter fire måneder anbefaler Helsedirektoratet innføring av fast føde i stedet for morsmelkerstatning. Dette er fordi fast føde har mindre innvirkning på mengden morsmelk barnet får i seg.


Det som er viktig når barnet skal få morsmelk av flaske, er at man bruker en ammevennlig mateteknikk. Dropp all bruk av flaske eller smokk, og bruk kopp dersom barnet får tillegg, eventuelt bruk langsom flaskemating for at barnet ikke skal venne seg til en rask melkestrøm. Treg utdrivningsrefleks. Noen kvinner har treg utdrivningsrefleks som gjør at det tar litt tid før melken kommer.


Mat barnet langsomt , ved å holde flasken nokså vannrett, slik at det er lett for barnet å ta pauser i spisingen. I sugepausene bør flaskesmokken berøre barnets overleppe lett, som tegn på at maten er tilgjengelig, til barnet igjen gaper, som tegn på at det er klart. Det kalles langsom flaskemating , og krever ingen dyre, fancy flasker. Det er kun bittesmå endringer i måten man gir flasken på som kan ha store fordeler for både barnet og for ammingen. Slik gjør du: Legg barnet i armkroken lett tilbakelent- men ikke liggende på ryggen flatt.


Ha barnet tett inntil deg. Jeg ville lest nøye om langsom flaskemating og brukt minste smokkene. Og begrenset det til en halv-en flaske. Mme og amming er ikke sidestilt, så selv om du kun bytter ut ett ammemåltid med mme så kan det gå utover neste måltid også, siden mme er mer tungt fordøyelig. Min har også funnet ut at flasken er best.


Da kommer ikke maten like fort. Nå går amming litt bedre igjen. Fikk bruke det med førstemann også. Men med ammeskjold. Har så rare flate brystvorter. Uff som du styrer på da.


Skal tilbake i jobb om uker og har begynt å øve på å pumpe meg og gi flaske. Så leste jeg et sted at man skal bruke tut med kun ett hull når man i tillegg ammer slik at baby ikke skal venne seg til at melken må strømme så fort. De aller fleste kan produsere nok morsmelk, men noen ganger blir det likevel for lite. Andre ganger fungerer ikke ammingen.


Barnets helse og trivsel er det aller viktigste. Flaskemating og morsmelkerstatning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg