tirsdag 29. september 2015

Bountykake med kokosmelk

Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Resten har jeg - og lurer på om det er mulig å erstatte kremfløten med kokosmelk ? Har sååå lyst å lage disse i dag men det frister så lite å gå ut igjen i kulden.


Visp sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis, bare røre dette lett sammen).

Bland i det smeltede smøret og deretter de øvrige ingrediensene. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. Fordel massen i en passende form, kledd med plast. Du kan for eksempel bruke en aluminiumsform.


Trykk den godt ned og sørg for en rett overflate før du setter formen i fryseren i cirka en time. Smelt sjokladen over vannbad sammen med Delfiafett. Skjær kokosmassen opp i passende biter og dypp dem i sjokoladen med en gaffel.


De som har bakt en del før vil nok fort dra kjensel på oppskrift og fremgangsmåte, for denne bountykaken er egentlig bare en suksessterte som har blitt bountyfied med kokos og sjokolade.

Bountykake , en suksess! Sjokoladekakebunnen i denne oppskriften er den samme som vi brukte i vår oppskrift på sjokoladekake laget i mikrobølgeovn! Onsdag aka lillelørdag!


Denne er skikkelig enkel å lage og er virkelig noko alle kan få til. Den består av en brownies-lignande sjokoladebunn, bounty fyll og til slutt eit lag sjokolade på toppen. Visp eggedosis av egg og koksblomstsukker - visp godt. Rør forsiktig inn resten av ingrediensene - rør sammen.


Kle en liten springform (diameter cm) med bakepapir i bunnen og smør sidene. Hell røren i formen. Når kaken er ferdig - avkjøl. Rør i kokosmelken slik at det harde og det myke blander seg. Bland kokos, sukrinmelis og kokosmelk sammen, og smak til.


Jeg liker søtet kokos. Når du leser med lupe på ingredienslisten for å sjekke det inneholder melk eller egg, da oppdager du plutselig hvor vanvittig mye juks det finnes i butikkene. Til og med kokosmelk jukses det med. Kokosmelk er kokosmasse som er most og blandet sammen med vann. Den skal altså kun inneholde disse ingrediensene, kokosmasse og vann.


Ha i revet kokos og Natreen og bland godt.

Fremgangsmåten er så enkel, jeg tror faktisk ikke det kan bli lettere. Dette kan fort bli en favoritt. Det beste er hvis du tar kokosmelken rett fra kjøleskapet, da fester kaken seg best og melken blir mer som fett. Så, bland sammen kald kokosmelk med kokosmassen, før du tar i sukrin og legger blandingen i en kake- eller ildfast form.


Denne så tørr ut, men va jo kjempesaftig! Sigve, og var godt fornøyd både med smak og at kaken er relativt sunn. Vi bruker dadler og nøtter i bunn, massekokos i midten, og sjokolade på toppen.


Du inspirerer meg stadig og jeg bruker ofte bloggen din som kokebok! Finn fram din smak og tilsett eventuelt mer eller mindre sukrinmelis. Tenkte andre burde deg og så linket til deg på blogghopp! Håper dette er i orden!


Har du laga heimelaga bounty før? Det er superenkelt og krever kun ingredienser! Denne varianten er sukkerfri og ellers veldig allergivennlig for dei som har mange hensyn i kosten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg