torsdag 10. september 2015

Toll fra sverige til norge netthandel

Bestill hotell nå, spar opptil. Gratis avbestilling! Super bilferie i Sverige med halvpensjon. Book ditt opphold i dag og spar penger - Se våre tilbud her!


Når du bestiller varer fra en utenlandsk nettbutikk, må du i de fleste tilfeller betale merverdiavgift når varen kommer til Norge.

Handler du klær, må du i mange tilfeller betale toll. Noen varer må du også betale særavgift for, f. Dette betyr at du må betale merverdiavgift og eventuell toll og særavgift fra første krone for varer som defineres som næringsmidler, særavgiftsbelagte eller restriksjonsbelagte. Du kan fortsette å bruke toll.


Les mer om personvern og vår bruk av informasjonskapsler (cookies). Ulike varegrupper har ulike toll - og avgiftsregler. Dette er viktig å tenke på når du handler fra utenlandske nettbutikker.


Merk deg at artikkelen kun omhandler avgiftene knyttet til netthandel fra utlandet.

Har du vært ute av Norge i minst timer, kan du ta med deg varer til en samlet verdi av 6. Når du skal sende eller motta noe til eller fra utlandet, er det visse tollregler som gjelder. Gjør deg kjent med toll - og avgiftsreglene. Vi har også en importkalkulator og webløsninger for alt papirarbeidet når du skal sende til utlandet. Ved all fortolling benytter Tolletaten en egen kurs (omregningskurs) som beregnes ut fra Norges Banks valutakurs. Omregningskursen gjelder for en uke av gangen og offentliggjøres som regel torsdagen i uken før.


Importguide for nybegynnere Guiden er ment for deg som representerer et firma som skal starte med import av varer til Norge. Den gir deg hovedreglene i forbindelse med import og veileder deg videre til mer utfyllende informasjon om de ulike temaene. Coronaviruset: Ifølge Folkehelseinstituttet er det ikke noe som tilsier at det er risiko knyttet til kjøp av varer og mottak av pakker fra Kina, så lenge det ikke er snakk om kjøp av levende eller døde dyr. Dette gjelder også pakker som har vært innom Kina på vei til Norge.


Se hva hva handelsfakturaen skal inneholde og hvilke betalingsbetingelser som gjelder. Her finner du informasjon om fortolling av varer ut av Norge. EDI-overført sendingsinformasjon. TOLL OG MOMS: For de fleste.


Er det lov å kjøpe Gfuel på nettsider som sender til Norge ? Hvor gammel må jeg være for å ta med øl og rusbrus fra Sverige til Norge Øker kvoten på snus hvis vi er flere personer?

Sende snus til et annet land? Kan jeg bli stoppet i tollen? Jeg har en atv uten papirer, hva skal jeg gjøre for å få den registrert ? Tollgrense i Norge på netthandel fra utlandet. Overstiger verdien dette må du betale merverdiavgift på varen når den kommer til landet. Dette er av varens verdi, inkludert transportkostnader og forsikringer.


På klær kommer det i. Regler knyttet til merverdiavgiften kan variere fra land til land. Ved innførsel av varer til Norge , vil den norske satsen for merverdiavgiften pålyde, og dét av den totale kjøpesummen. Dette betyr at merverdiavgiften beregnes etter at toll , frakt, forsikring og andre eventuelle avgifter er inkludert i regnestykket. I utgangspunktet er alle varer som importeres til Norge - og dermed også varer som du har kjøpt fra utenlandske nettbutikker - avgiftspliktige. Med andre ord må du regne med å betale toll og merverdiavgift på varene.


Det finnes riktignok noen unntak fra denne regelen. Dersom pakken har en verdi på under 3kroner, slipper du å betale. Etter at mva er lagt til vil du finne ut hva varen koster ferdig importert.


Bruk mva-kalkulatoren for å kalkulere satsene på moms og toll når du handler på nett fra utlandet. Mange bruker blant annet beregnerer for å anslå endelig toll på klær, sko og øvrige varer. Den generelle satsen for moms i Norge ligger på.


Tullverket – innførsel av varer til Sverige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg