tirsdag 15. september 2015

Endringsmelding skatt

De aller fleste varsles elektronisk om skatteoppgjøret sitt 20. Da ligger melding om oppgjøret klar i innboksen. Vi varsler deg på e-post eller sms når skatteoppgjøret ditt er klart. Vi kan dessverre ikke gi deg en konkret dato for når du får oppgjøret ditt.


Har du penger til gode, utbetales disse innen tre uker etter den datoen som står øverst i høyre hjørne på. Adgangen til å endre selv gjelder i tre år etter fristen for levering av skattemeldingen for det inntektsåret du ønsker å endre, det vil si normalt innen 30. På tilsvarende måte kan du sende inn en endringsmelding , dersom du ønsker å endre boligopplysninger mv. Endringene foretas ved å sende en såkalt endringsmelding. Denne må ha kommet fram til skattemyndighetene senest år etter utløpet av fristen for å levere den aktuelle skattemeldingen som skal endres.


Så framt endringene ikke blir avvist av skattemyndighetene så vil det bli foretatt et nytt skatteoppgjør og eventuell restskatt eller til gode skatt vil bli henholdsvis innkrevd eller. Fristen for å levere endringsmelding er tre år etter leveringsfrist for den opprinnelige skattemeldingen. Eksempel: Frist for å endre avgiftsberegningen for 1. En virksomhet kan ikke endre beregnet avgift hvis beløpet er fastsatt av skattekontoret, og heller ikke hvis skattekontoret har varslet om kontroll. At du har fått fradrag for skatt betalt i utlandet, eller annet fradrag pga. Fremgangsmåte ved klager.


Hvis du etter å ha kontrollert skatteoppgjøret oppdager at skattekontoret har fraveket dine tall i skattemeldingen og dermed endret skattegrunnlaget, må du vurdere om fastsettelsen skal påklages. Du kan sende endringsmelding , dvs. Kun kr 69- per år for å bli med. Fortsatt ledige plasser!


Kjøp de nyeste utgavene her! Alle kurs til én pris. Nettkurs og klasseromskurs. Velg nettkurs for fleksibilitet. Oppdater din kompetanse. Her er de rikeste i din kommune.


Det finnes noen feller man kan gå i, som er ukjente for folk flest. Ved endring av fastsatt skatt gjennom endringsmelding fra det utdelende selskap, må endringsmeldingen ha kommet frem til skattemyndighetene innen tre måneder etter leveringsfristen for meldingen om trekk, men likevel senest 31. Tilbake til “Eiendomskatt” Ofte stilte spørsmål om eiendomskatt Betaling Utregning av eiendomsskatt Offentlig ettersyn av takst og skatt Næringseiendom Næringseiendom, verdsettelse Fritak for eiendomsskatt Faktafeil og klage Vedtak om eiendomsskatt Karmøy kommune skriver ut eiendomsskatt på all fast eiendom, herunder bolig. For de aller fleste boligene benyttes boligverdi fra.


Oppgjørsreglene når byggherren bestiller endringsarbeid. Ikke sjelden oppstår situasjonen der byggherren bestiller et endringsarbeide, entreprenøren utfører arbeidet, men partene blir ikke enige om oppgjøret. Nå må vi lære oss nye begreper innen skatt og avgift Fra nyttår gjelder ny lov innen skatte- og avgiftsforvaltning, og med den kommer en rekke nye begreper. Gamle kjenninger som selvangivelse og utskrift av ligning forsvinner.


Hovedregelen blir altså at også grunnlaget for skatten skal fastsettes ved egenfastsetting, tilsvarende som for merverdiavgift. For fastsetting av skatt på formue og inntekt innebærer departementets forslag imidlertid ikke en rendyrket egenfastsettingsmodell, hvor de skattepliktige overtar hele ansvaret for fastsettingen. Nå blir det slutt på å bruke kjente begrep som selvangivelse og ligning.


Hvis du ikke har en oppdatert versjon av systemet, vil ikke dataene du får ut, stemme med det nye skjemaet. Skattepliktige kan selv endre tidligere leverte skattemeldinger ved egenendring. Altinn åpner opp for dette 1. Med dette endres de tidligere leverte opplysninger.


Er det gitt feil eller manglende opplysninger i skattemeldingen, trenger man altså ikke klage for å få rettet opplysningene, men kan i stedet selv endre opplysningen ved å sende inn en endringsmelding.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg