fredag 25. september 2015

Slimposebetennelse hofte sykemelding

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Utsiden av hofta i høyde med hofteleddet kan bli sete for belastningslidelser. I dette området finnes en rekke slimposer (bursa) som ligger som beskyttelse mot beinfremspring (trochanter major) og mellom sener som passerer forbi. Et beinet utspring fra lårbeinet, trochanter major, er det viktigste landemerket i dette området.


Hva er slimposebetennelse og hvordan oppstår det?

En slimpose er et lite væskefylthulrom som ligger nær leddet eller mellom sener og knokkelen, slik at disse kan gli lett mot hverandre. Slimproduksjonen kan økes unormalt ved irritasjon, slik at slimposen utspiles og gir smerter. Kommer det i tillegg bakterier til blir slimposebetennelse. Revmatiske lidelser og en del andre sykdommer kan øke risikoen for å utvikle slimposebetennelse og betennelser generelt.


Symptomer og kliniske tegn. Tidligere trodde man at nesten all smerte på utsiden av hoften var slimposebetennelse i slimposene rundt trochanter major på utsiden av hoften. Slitasjegikt (artrose) og slimposebetennelse (bursitt) viser seg ved at leddet hovner opp og blir smertefull.

Det er enkelte slimposer som lettere får betennelse. Det er ofte slimposene over albuen, i knær, i hofte eller i skulderen. Betennelse i hoften. Det finnes slimposer omkring benkulen på utsiden av hoften , og disse har en tendens til å ble betente. I tillegg til lokal smerte kan slimposebetennelse i hoften gi strålesmerte på utsiden av låret.


Typiske symptomer ved betennelse i hoften er lokal hevelse, rødlig irritert hud og smerte ved trykk. En inflammasjon (mild betennelserespons) er en normal naturlig respons når bløtvev, muskler eller sener blir irritert eller skadet. Enkelte ganger kan det også være en bakteriell infeksjon i slimposen.


Bursitt er en betennelse i en slimpose i ledd. Akutt betennelse i en eller flere av skulderens slimposer, bursaer, medfører i løpet av timer til få dager betydelige smerter i skulderen. Riktig behandling kan forkorte sykdomsforløpet betydelig. Smerte i hofte er et vanlig helseproblem.


Mange mennesker opplever smerter på siden av hofta , enten de er aktive eller ikke. En smerte som kan føre til redusert aktivitet, endret bevegelsesmønster og frykt for å bevege seg for mye. Seneplager utside hofte (trochanter tendinopati) Belastningen over senefestet på utsiden av hoften (trochanter major) er stor og det er vanlig med seneirritasjon i dette området.

Ikke sjelden sees dette også i sammenheng med slimposebetennelse (trochanter bursitt). Trokanterbursitt er en betennelse i slimposen på utsiden av hoften. Behandlingen av trokanterbursitt innebærer i første omgang avlastning og tøyeøvelser, i enkelte tilfeller vil kortison injeksjon redusere plagene.


At hoften går ut av led skjer oftest i perioden like etter operasjonen, men kan tidvis også forekomme senere. Slimposebetennelsen gir gjerne smerter på utsiden av hoften som kan stråle bak mot rumpen og ned mot kneet. Det er smertefullt, og du må på sykehus for å få dradd den i ledd igjen.


Dersom dette gjentar seg, må ny operasjon vurderes. En bursitt er en bursa (slimpose) som er betent grunnet unormal friksjon eller trykk. Hoften er et område hvor det både i ung og voksen alder kan oppstå skader og plager.


Hofteleddet er det største og mest stabile leddet i kroppen. På grunn av hoftens utforming og dype beliggenhet har leddet meget god stabilitet, i tillegg til en kraftig leddkapsel, sterk omkringliggende muskulatur og omkransende leddbånd. Hofte slimposebetennelse , også kjent som trochanter bursitt, er en tilstand som kan gi betydelige smerter, rødlig hevelse og betennelse på utside av hoften. Trochanter bursitt kan oppstå etter et enkelt traume (fall eller ulykke) eller gjentatte mikrotraumer (som for eksempel langvarig belastning).


Skader og fortykkelse av skuldersene(r) mot acromion. Dette kan være akutt eller kronisk skade.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg