tirsdag 29. september 2015

Faryngitt behandling

Faryngitt er en betennelse i svelgslimhinnen. Svelgslimhinnen er en del av de øvre luftveiene som særlig er utsatt for betennelser forårsaket av virus og bakterier i innåndingsluften, såkalt dråpeinfeksjon. Hvis det oppstår laryngitt, kan det å drikke rikelig og å bruke stemmen så lite som mulig ved å hviske eller ikke snakke i det hele tatt, hjelpe.


I tillegg kan luftfukter i rommet og varm dusj være nyttig. Med eller uten behandling går laryngitt hos voksne over i løpet av til dager.

Kronisk faryngitt , altså betennelse i halsen, er en nokså vanlig tilstand og selvsagt besværlig for den det rammer. Det er ikke uvanlig at personer som ofte er i kald luft, eller veksler mellom kald og varm luft, setter slimhinnene i luftveiene på prøve. De aller fleste tilfeller av faryngitt går over av seg selv. Det finnes ingen medikamentell behandling dersom infeksjonen skyldes virus.


Det er heller ikke nødvendig å behandle bakteriene, med unntak av streptokokker. Streptokokkhalsbetennelse bør behandles med penicillin. Tilstanden har et benignt forløp.

Akutt laryngotracheobronkitt: Vanligst hos barn, sjelden hos voksne. Forårsaket av bakterier med dannelse av pseudomembraner, høy feber, stridor og hoste. Både etiologisk, klinisk, diagnostisk og behandlingsmessig er faryngitt og tonsillitt svært like, og ofte foreligger tilstandene samtidig (faryngotonsillitt). Omtrent av tilfellene skyldes virus (adeno-, influensa-, rhino-, RS- og coxsackievirus). Hvis faryngitt er forårsaket av en bakterieinfeksjon, vil legen foreskrive antibiotika.


Det er viktig at du tar hele antibiotikakuren for å hindre at infeksjonen vender tilbake eller. Diagnostisering og behandling Å diagnostisere sykdommen legen foreskriver ytterligere tester. Husk, med atrofisk faryngitt , er vitser dårlige. Derfor krever behandling i dette tilfellet en lang og grundig.


Også pasienter klager over at de føler et fremmedlegeme i halsen. Hvis ikke gitt rettidig behandling. Under faryngitt bakre, occipital og submandibulære lymfeknuter er økt.


Sykdommen er ofte ledsaget av feber. Alternativ behandling. Det har lenge blitt anerkjent at en alternativ behandling for nasofaryngitt og en hvilken som helst respiratorisk virusinfeksjon klare seg bra med symptomene på sykdommen.

Det viktigste er å gjøre alt etter reglene. Med antibiotika, oppnås dette i tilfelle av bakteriell sykdom type, og i tilfelle av faryngitt som ble forårsaket av langvarig inhalering av irritanter og røk, ved hjelp av metoder for personlig beskyttelse eller skiftarbeid. Oppskrifter for å behandle faryngitt. Behandlingen er i tablettform og skal pågå i en uke.


Sår hals er vanlig i de kaldere månedene. I de fleste tilfeller er det ikke nødvendig med medisinsk behandling. Vanligvis er det nok å hvile, drikke varm te og bli frisk. Når det gjelder faryngitt , foreskriver legene vanligvis ikke medisiner, med mindre de tror det er en alvorlig risiko for infeksjon.


Samtidig kan kirurgiske metoder benyttes: laser koagulasjon, kryotestruksjon. Atrofisk faryngitt behandles med gurgler, innåndinger, jod og vitamin A kosttilskudd. Samtidig er det truffet tiltak for å eliminere årsakene til sykdommen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg