onsdag 23. september 2015

Grøt uten melk baby

Mange er usikre på når de kan begynne å gi barna sine melk. Les helsedirektoratets anbefalinger her. Får for tiden kun middag og litt frukt, men hadde vært greit med litt grøt el.


En porsjon grøt inneholder like mye jern som to porsjoner leverpostei. I tillegg til jern inneholder grøt andre viktige vitaminer og mineraler, f.

Stoffer som er bra for barn i vekst rett og slett. Og som om ikke det er nok, så er vår gode grøt laget av melk fra svenske gårder. HiPPs grøter er produsert av tilskuddsnæring samt ulike typer korn. Tror jenta mi reagerer på melk. Vet bare om sinlac.


Man må bare bytte ut melka med noe som tåles og likes. Det finnes flere muligheter for valg av plantemelk, noen velger soya- eller havremelk, mens andre liker mandelmelk. Selv har jeg landet på en blanding av rismelk og kokosmelk, som jeg synes gir fyldig og kremete grøt med deilig smak.

Er det noen som har noe tips på hvilken grøt jeg kan gi til vesla mi som har melkeallergi? Har nå maisgrøt som jeg blander. Melk er en viktig kilde til en lang rekke næringsstoffer. Fjerner man melk , fjerner man samtidig en matvaregruppe som bidrar med ca av kalsiuminntaket, av jodinntaket, av proteininntaket samt en stor del av B-vitamin og sporstoffinntaket. Det er derfor viktig at melka erstattes med matvarer som bidrar med de samme næringsstoffene.


Les mer hos Apotek 1. Melkeerstatningene likner på morsmelkerstatningene, men skiller seg fra dem ved å ha andre proteinkilder. Hvis du bruker Holle sin grøt bør du blande den med morsmelkerstatning (du får det gratis hvis du har et barn med melkeallergi, forutsatt at legen hjelper deg med vedtak). Morsmelkerstatning uten melk (Neocate eller den andre som jeg ikke husker navnet på) smaker veldig spesielt og du bør prøve å venne barnet til det så tidlig som mulig. Den inneholder jo bare havre, rapsolje og svært lite salt salt (i tillegg til vann). Har uansett gitt det til datteren min, og det er den eneste typen grøt hun vil ha (!), smakssatt med kardemomme eller kanel.


Vi gjør Baby Led Weaning, så morsmelk er ikke så bra, da blir grøten til suppe etter min. Vi har brukt Tines laktoseredusert lettmelk i alt annet enn grøt , vi trodde kanskje det ble litt mye melk i grøt og at det da ble for mye laktose selv med laktoseredusert lettmelk, men vi prøver og ser om hun får vondt i magen. Har også fått noen piller som skal spalte laktasen, slik at hun kan gå i bursdag uten å være for forsiktig.


Server med margarin uten melk og annet tilbehør uten melk. Min favoritt er grøt av soyamelk, helst laget med Alpro soyadrikk. Smør og margarin inneholder melk , mens noen typer margarin er uten både soya og melk , f.

Soft eller blå Melange. Du kan gi grøt én til to ganger daglig. I begynnelsen kan man gi grøt laget av bygg, havre, hvete, rug og hirse. Grøt og melk er basismat. Det er fremdeles lurt å holde seg til produkter som er tilsatt jern (se merking på pakken).


God fysisk form gjør deg bedre rustet for fødselen og kan bidra til at den blir enklere. Regelmessig mosjon bidrar til at du ikke øker mer i vekt enn nødvendig under graviditeten, og dermed reduseres risikoen for svangerskapsdiabetes. Bland vann, melk og havregryn i en gryte og kok opp mens du rører.


Senk varmen og la grøten småkoke i ca. Smak eventuelt til med salt. Server grøten med melk og kanel, eller med frisk frukt, nøtter eller syltetøy.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg