tirsdag 1. september 2015

Barne og ungdomsarbeider tariff

Slik forgår tarifforhandlingene under lønnsoppgjøret hver vår. Foreslår nye endringer. Forsikring og banker. Jobbsikkerhet og lønnsvekst.


Avtalen gjelder ansatte i barnehager, som barne - og ungdomsarbeidere, førskolelærere, ledere i barnehage, spesialpedagoger og miljøarbeidere. Avtalen forhandles sammen med seks andre avtaler med Virke, kalt HUK-området (Helse, utdanning og kultur). Som barne - og ungdomsarbeider planlegger, tilrettelegger og gjennomfører du ulike pedagogiske tilbud for barn og ungdom for å stimulere til vekst og utvikling. Fag og yrkesgrupper. Vi organiserer arbeidstakere i kommunale, fylkeskommunale, statlige, private og offentlige virksomheter og i sykehusene med alle støttefunksjoner.


Tallene viser at andelen med barne - og ungdomsarbeiderfag har økt fra til prosent de siste årene. Barn og unges rett til lek, fritid og kulturopplevelser er lovfestet gjennom Kulturloven, og i FNs barnekonvensjon. Alle barn skal dessuten oppleve mestring og tilhørighet, uavhengig av sosial bakgrunn.


Sentrale arbeidsoppgaver. Opplæringen skal legge til rette for varierte arbeidsoppgaver i ulike pedagogiske tilbud for barn og unge. Arbeidet kan foregå på ulike arenaer som barnehager, skoler, SFO og klubbvirksomhet der barn og unge ferdes. Fullført og bestått opplæring fører fram til fagbrev.


Yrkestittelen er barne - og ungdomsarbeider. Les hele læreplanen på. Dette kurset forbereder deg til teorieksamen for praksiskandidater.


På kurset lærer du om fysisk og psykisk helse, oppvekstvilkår og utvikling hos barn og unge. Du må ha et fagbrev som barne - og ungdomsarbeider. Barne - og ungdomsmedarbeider er en meningsfylt jobb der du treffer mennesker i alle aldre. Man jobber med grupper og enkeltpersoner med ulik bakgrunn og ulike forutsetninger.


TS: Lykke til med jobbytte! For å bli barne - og ungdomsarbeider må du ta utdanning i vgs og du har ssvis studiekompetanse og brukt opp retten din der så da kommer du heller ikke inn der. Men bytt, ingen skal stå i en jobb de ikke har det bra, det blir ikke bra. Læreplaner VgFelles. Bli barne - og ungdomsarbeider ! Assistenter må få vite hvor enkelt det er å ta utdanningen, sier Nina Marie Storborg, seniorrådgiver hos Fylkesmannen i Nord-Trøndelag.


Hva gjør en barne - og ungdomsmedarbeider. Aktuelle arbeidssteder. Avlønning i henhold til tariff og.


Kunne du tenke deg å jobbe med barn og unge i barnehage, barnepark, skolefritidsordning eller lignende? Da er yrket barne - og ungdomsarbeider noe for deg! I vår kursoversikt finner du utdanning og kurs i barne - og ungdomsfag som gir deg kompetansen du trenger for å bli barne - og ungdomsarbeider. Temaene vi vektlegger er relasjoner, lek og livsmestring og helse.


Vi tilbyr gode lønns- og arbeidsvilkår, vi følger PBL sin tariff og pensjonsordning. Hovedområdene utfyller hverandre og må ses i sammenheng. Om barne - og ungdomsaerbeiderfaget Vg2.


Eleven skal vise gode evner til kommunikasjon i møte med barn , unge og foresatte, tilpasset kulturtilhørighet og funksjonsnivå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg