fredag 4. september 2015

Magevirus 2018

Magevirus 2018

Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Mest norovirus november til mars – Typisk starter utbrudd av norovirus i november, og strekker seg over jul, i de kalde månedene. Tilstanden blir også kalt winter vomiting disease, har tidligere Heidi Lange, seniorrådgiver i avdeling for smitte fra mat, vann og dyr, Folkehelseinstituttet, fortalt til Lommelegen.


Noen kaller det også akutt mage- og tarminfeksjon, sjau og andre bruker navnet på et av de vanligste virusene som forårsaker omgangssyke, norovirus. Tolv personer har blitt smittet av et ukjent magevirus ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN). Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde. Magevirus kan påvirke hvem som helst, i alle aldre. Men den unge, eldre og de med nedsatt immunforsvar har større risiko for mer alvorlige komplikasjoner, som for eksempel dehydrering.


Viruset påvirker store og små tarmen og kan vare opp til dager. Duchennes muskeldystrofi (DMD) er ikke bare den vanligste formen for muskelsykdom hos barn, men også en av de alvorligste. For de fleste er dette en ukjent sykdom, derfor er det viktig å øke.


Magevirus 2018

Hva kan du selv gjøre? Hvis du vil unngå smitte fra matvarer, må du være svært oppmerksom på hygienen på kjøkkenet. Kniver og skjærefjøl, som har vært brukt til rått kjøtt, skal helst vaskes i oppvaskmaskin, eller i hvert fall vaskes grundig med varmt vann innen de blir brukt til f. Høy forekomst av norovirusinfeksjoner i perioder, spesielt i vinterhalvåret, men forholdsvis få laboratoriebekreftede tilfeller. Utbrudd forekommer ofte på helseinstitusjoner.


Omgangssyke - kjerringråd. Den kan gå fra barn til voksen og omvendt mellom voksen og f. Når de fleste føler seg syk i magen, ser de etter en årsak. Mange vil lure på om det er en magesekk eller noe de spiste som ligger bak sykdommen deres. Magesykdom går ofte av som mageinfluensa eller matforgiftning, men siden symptomene er så like, er det lett å forvirre de to.


Folk må forstå hvilken sykdom de lider av, for å behandle den riktig. Selv om a magevirus kan avtales når som helst på året, det er sant at tilfeller øker alarmerende i løpet av sommeren, i måneder hvor det er vanlig at varmen påvirker kvaliteten på visse matvarer negativt. Viruset brøt ut på nevro-, hud og revmatologisk sengepost på sykehuset i Tromsø, bekrefter kommunikasjonsrådgiver ved UNN, Jan Fredrik Frantzen, til iTromsø. Opp mot gjester er rammet av mageviruset. For å unngå smitte av omgangssyken er det viktig med god håndhygiene.


Hvis du allerede er smittet har vi flere gode råd som kan hjelpe deg. Vi bryr oss om ditt personvern. Navnet har den nok fått på grunn av at omgangssyke smitter fra person til person. Aller Media, som er ansvarlig for dine data.


Magevirus 2018

Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre. Syk og må avbestille? Ikke sikkert du slipper straffegebyret på 7kr Disse bør holde seg hjemme ekstra lenge.


Er du så uheldig å bli smittet av norovirus og få omgangssyke, er man ifølge FHI mest smittsom mens man har symptomer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg