onsdag 16. september 2015

Juleskinke meny

TIPS: Hvis du ikke finner det du leter etter kan du prøve søket, lete i en annen varekategori eller tømme filteret. Sennepsgratinert juleskinke med rødkål og poteter Oppskrift på tilberedning av surret, benfri juleskinke med sennep og honning. Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut. Glasert juleskinke kommer fra naboen i øst, men er like god i Norge. Juleskinke hører med på en ekte julemeny.


Juleskinke meny

Du kan kjøpe juleskinken rå eller ferdig kokt og servere den varm eller kald. Skinken egner seg ypperlig til raske smakfulle førjulsretter. Denne retten krever lite forberedelse og er til god hjelp i en travel førjulstid. Hos svenskene troner juleskinken som midtpunkt på det tradisjonsrike julebordet. Hos oss er den et kjærkomment innslag på frokostbordet, eller servert som middag på en av juledagene.


Deilig smak av skinke somnbsp;vekker minner fra barndommen for mange. Si ja TiL STorT uTvalG! Hos MENY finner du det største utvalget av gode råvarer.


Juleskinke meny

Og i tillegg har vi hver uke over 1varer på tilbu stort utvalg First Price-produkter og faste knallkjøp på et utvalg av våre mest solgte varer. Vi svarer på spørsmålene dine, og tar i mot kommentarer og forslag. De siste årene har jeg byttet ut kålrabistappen med en fargerik, frisk og smakfull salat med appelsin, rødkål, gulrot, eple og hasselnøtter, noe som alltid slår an. Røkt juleskinke med sennepsaus står alltid på menyen hjemme hos oss i løpet av jula. Som tilbehør serverer jeg ovnsbakte poteter.


Sharingmeny gir en felles matglede rundt bordet. Fat og boller med flere retter som alle kan dele av. Kom i julestemning med disse menyene som både er med kjøtt, vegetar, ost og dessert. Du vil mest sannsynligvis finne varianter av dette i butikken gjennom hele året under navn som blant annet påskeskinke og sommerskinke. Kjøpte ei kokt juleskinke i butikken før jul.


Må jeg virkelig ha det ? Hvordan skal ei slik skinke enklest og best tilberedes ? Jeg tenkte å bare hive den inn i ovnen på rist over et stekebret. Litt broderkjærlighet må vi jo vise svenskene! Ha grønnsakene i en blandebolle med rømme, majones, sitronsaft, worcestershiresaus, sukker og salt - og bland godt. Men den svenske juleskinka er noe helt annet enn norsk bayonneskinke. Mindre salt, mer smak, ikke røkt.


Ihvertfall synes jeg det. I Norge er vi heldige som har tilgang til ekslusivt reinsdyrskjøtt. Et fantastisk alternativ til ribbe eller pinnekjøtt på julaften eller når kun det beste er godt nok i menyen på nyttårsaften. Når den er perfekt stekt og servert med kremet viltsaus og smørstekte pærer, vil dette være middagen gjestene dine prater om i lang tid framover.


Her kommer den perfekte maten å servere dersom du skal ha en hel liten skokk på besøk i løpet av jula – juleskinke ! Her har jeg rett og slett bestilt en svær røkt, men rå skinke – med bein og det hele – hos den lokale slakteren. Veldig enkelt å lage er det også. Dette smaker bare så fantastisk godt. Med all maten vi fortærer i julen, kan det være greit med et lettere måltid innimellom.


Den skjæres i skiver og serveres med Furulysalat og ovnsstekte poteter. Varm skinken som anvist på pakken. Sett ovnen på 225°C.


Juleskinke meny

Rør sammen sterk sennep, honning, salt og egg, og smør tykt på der svoren har sittet. Saltet og røkt juleskinke uten ben. Dommerne beskrev produktet som en drømmejuleskinke. Hvordan varmer jeg da denne? Jeg har kjøpt ferdig kokt juleskinke.


Kan jeg dele den opp i skiver og legge den i langpanne, evt hvor lenge og hvor mange grader? Skal jeg ha aliminiumsfolie over? Noen som kan hjelpe? I paiene kan du eventuelt benytte rester av røkt juleskinke eller annet kjøttpålegg.


Juleskinke meny

Minipai med spinat, cheddar og speket pølse med lam. Salater hører også med når det står så mye godt kjøtt og deilig fisk på bordet. Det kan gjøres enkelt med grønne salatblader, halve cherrytomater, noen hakkede valnøtter og litt vinaigrette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg