torsdag 15. november 2018

Hvordan utføres abort

Etter en medikamentell abort. Så lenge du blør skal du bruke bin ikke tampong. Du bør unngå samleie de to første ukene i etterkant av aborten , eller så lenge du blør. Du kan bli sykemeldt i 1-dager fra og med den dagen du tar de siste tablettene. Hvordan utføres abort etter 12.


Aborter etter utgangen av 12. Smertestillende medikamenter vil bli gitt. Det er vanlig praksis å møte ved sykehuset to ganger, først til en forundersøkelse, og deretter til selve inngrepet. Du kan velge mellom kirurgisk abort eller medikamentell abort.


Medikamentell abort er det mest vanlige. Hva som velges avgjøres i den første samtalen du har med sykehuset. Legen din eller lege på helsestasjon vil hjelpe deg med alle praktiske ting i forhold til dette.


Hvordan utføres abort

Under forundersøkelsen vil blodtrykket ditt bli målt, hjertet og lungene bli lyttet på, det tas en blodprøve og gjøres en underlivsundersøkelse. Er ikke interessert i en verdidebatt, kun praktiske svar. Tyskland: Selvbestemt abort til 12.


Kvinnen må få god rådgivning tre dager før inngrepet. Der vil blodtrykket ditt bli målt, hjertet og lungene bli lyttet på, det tas en blodprøve og gjøres en underlivsundersøkelse. Du vil også få informasjon.


Det er flere grunner til at det er viktig å vite hvor mange uker man er på vei. Loven er et kompromiss mellom kvinners rett til selvbestemmelse og fosterets rettsvern. Ved svangerskapsvarighet fra uke seks til uke ni kan kvinnene velge om de vil gjennomføre aborten hjemme, eller ved innleggelse. Mange abortmotstandere har kritisert hvordan abort utføres. Videoene Anthonyo Levatino har lagd sier at både pillemetoden og den kirugiske metoden er grusomme.


Snakk med legen din om dette. Hvis du overveier å ta abort , ringer du til fastlegen din eller til nærmeste gynekologiske avdeling for å få en time. Kirurgisk abort (utskrapning) Man møter da til dagbehandling på sykehuset. De større avdelingene har egne sosionomer som du kan ringe direkte. Du må selv begjære svangerskapsavbrytelse og skrive under på et papir.


På de fleste sykehusene er det i dag vanlig å anbefale medisinsk abort som standardmetode, men kvinnen skal også bli hørt dersom hun ønsker kirurgisk abort i stedet, sier hun. Hvis dere kommer frem til at du skal ta en medisinsk abort , vil du ifølge Aarvold ved det første besøket på sykehuset få en tablett som stanser svangerskapet. I plattformen til den nye flertallsregjeringen blir det ikke lenger lov å utføre. Dersom du ønsker å ta abort , kan du ta kontakt med fastlegen din, men en kvinne som er gravid og ønsker å avbryte svangerskapet kan også ta kontakt direkte med et sykehus som har gynekologisk avdeling.


Fastlege skal ikke lengre signere på begjæringsskjemaet. Begrepet abort brukes både om spontan abort og provosert abort. Tre spontane aborter etter hverandre uten at det har vært fødsel av et barn innimellom kalles habituell abort.


Provosert abort er en kunstig fremkalt abort der et svangerskap blir avbrutt i den hensikt å hindre fødsel av et barn. Dette vil altså si ca. Men hvordan utføres en abort ? Vedkommende kan enten ta medisinsk abort som vil si at vedkommende tar tabeletter som går til livmoren og dreper fosteret. SVAR: Hei Så fint at du tar kontakt med Ung. I Norge har kvinner rett til å bestemme selv om de vil ta abort.


Av samvittighetsgrunner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg