fredag 2. november 2018

Baby 4 måneder sover mye

Finn laveste nettpris her. Check out For The Baby. Ofte lurer man på om barnet får nok søvn, eller om det sover for mye.


Det er viktig å huske at ingen av oss er like, og på samme måte som personlighetene våre er forskjellige, er også søvnmønsteret og søvnbehovet forskjellig fra baby til baby. Det er likevel noen råd du kan følge for at barnet ditt skal få best mulig søvn. Hvor mye sover et barn?

Høyre- eller venstrehendt? Når din baby er fire måneder gammel begynner den å bli bevisst på søvn – både hvor den sover , hvor foreldrene er, og hva som skal til for å falle i søvn, for eksempel lys eller mørke. Ved måneder griper barnet bevisst med hele neven, og mye mer pesist enn ved måneders alder.


Det er forskjell på hvor mye søvn en nyfødt og et spedbarn trenger, men at en babyen sover i noe som kan føles urovekkende lenge, er oftest normalt. Er dette normalt og ok? I -månedersalderen forsvinner mange av refleksene spedbarnet var utstyrt med fra fødselen. Refleksene er ukontrollerte og ubevisste reaksjoner som er medfødte.


I tillegg til griperefleksen, forsvinner de fleste refleksene i 3- månedersalderen.

Legg babyen mellom klokken 17. En nyfødt baby er født uten døgnrytme, og sover gjerne opp mot timer i døgnet. De regulerer som regel sin egen søvn, og det er for tidlig å begynne å tenke på faste leggerutiner.


Sover barnet greit på natten, gjør det ikke noe om det fortsatt trenger å sove lenge på dagen. Men en ettåring bør ikke sove mer enn maks tre til fire timer på dagtid. Sover barnet mye på dagen og lite på natten, bør man justere på dette, mener Fuglestad.


Om barnet: Utforske! Noen barn setter spesielt pris på bøker og historier og vil ofte ’manipulere’ den voksne til å lese. Barnet elsker telefonleker, hvor noen svarer. Kartongbøker med flapper og taktile elementer er spennende nå, det samme er leker som ’gjør noe’. Den fungerer som en midlertidig erstatning for foreldrene.


Når babyen er rundt fire måneder gammel, kan den bli knyttet til en bamse eller en sutteklut. Selv om du ikke er i rommet, føler babyen seg trygg, siden bamsen eller suttekluten er der. Det kan være greit å vite at babyen kan begynne å sove mer urolig når den er rundt åtte måneder gammel.


Det skjer mye i babyens liv på denne tiden, og det kan påvirke søvnen. Den opplever så mye og må venne seg til så mange ting at dagene ikke strekker til! Da mnd var det ca -timer på dagtid.

Det er individuelt hvor mye de trenger, ingen fasit. Da er det viktig at dere foreldre kan være til stede og skape trygghet. Sørg for at babyen ikke har på seg for mye klær, og at den kan bevege seg.


Hvis babyen svetter, har fuktig hår eller får varmeutslett, er det for varmt i sengen. Mange babyer sover godt utendørs, men hold hele tiden øye med babyen, og kle den etter årstiden og været. Babyen bør sove på ryggen inntil den kan snu seg selv. Nyfødte har ikke noen fast døgnrytme. Det er typisk at de sover i intervaller på to til fire timer om gangen både om dagen og om natta.


Så små babyer trenger fortsatt mat ofte - også om natten. Snakk med barnet om hva dere gjør og hva dere skal gjøre. Når barnet nærmer seg fire måneder , kan man prøve å legge det tidligere. Sett ord på de tingene som omgir barnet.


Lenge før barn sier noe selv, begynner de å forstå hva den voksne sier, og kan forholde seg til det. Jeg lar vesla her sove når hun trenger det. Så lenge hun har godt med våte bleier, er rolig og fornøy vil jeg la hun styre selv. Search For The Baby.


Nå begynner de første ordene å komme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg