fredag 23. november 2018

Barn på 90 tallet

Fra - tallet har vi liten dokumentasjon på hvilke stråledoser som ble gitt til barn ved CT-undersøkelser. På - tallet var det på grunn av tekniske begrensninger på CT-maskinene vanlig å bruke samme apparatinnstillinger på barn som for voksne, sier universitetslektor Benthe Toft ved radiografutdanningen ved NTNU i Gjøvik. Kanskje så du på en av filmene hans i julen - og i den anledning tar vi en titt på barnestjernene fra - tallet ,. Som barn spilte han i blant annet filmene Radio Flyer,.


Husker du disse lekene?

Og særlig når man får barn selv, så tenker man tilbake på sin egen barndom. Les også: ting vi gjorde før, men ikke gjør lenger. SIDE2): Inspirert av Cosmopolitan bestemte vi oss for å lage en liste over klær vi elsket på - tallet.


Stikkord er hip-hop og discomusikk og grunge. Selv på - tallet var Charizard et sjeldent funn. Her kan du stemmer over 80-tallets beste barne -tv-serie.


Til helgen samler vi sammen vinnerne fra hvert tiår i en finale for å kåre tidenes beste barne -tv-serie.

Surrealistisk barne -tv. Mye har skjedd med barne -tv siden konseptet startet allerede på 60- tallet. Barne -TV fra - tallet. Flukta frå Dyreskogen. Europeisk animasjonsserie.


Bygd på serien Dyra i Hjorteparken. Litt av hvert om hva barn holder på med rundt i. Hvis du var barn på 90-tallet , er sjansen stor for at du var eier av en Tamagotchi. Jeg er på nostalgiens ville veier, og irriterer meg over et barneprogram jeg husker jeg så på som 8-åring.


Jeg husker at det handlet om en kino som viste små grøssere og rampete eller slemme og uheldige barn. En fortelling om tre barn på Senja og hva de opplever gjennom året. Den vesle vampyren. En ny generasjon trådte frem, nye samfunnsgrupper og nye problemer dukket opp.


NRK TVs anbefalte nrk-arkivet-program. Til 80-årsdagen fekk dronning Sonja ein gammal stall i gåve.

Ein stall ho skulle få fylle med noko nytt. Serien er udødeliggjort av en rekke sanger som limer seg fast på hjernen. Godhetsposeringsspiralen spinner raskt om dagen, skjønner jeg.


Alle var rasister for år siden. Mange tusen ettåringer er i disse dager godt etablert i sin nye barnehagehverdag. Med en dekningsgrad på prosent, er det en selvfølge for de fleste at barna går i barnehage.


Men vi skal ikke langt tilbake i tid før bildet var helt annerledes. Familien på 50- og 60- tallet : Familien i denne perioden var ofte en såkalt ”kjernefamilie”, bestående av en hjemmeværende mor, to sunne, friske barn og en far som arbeidet og forsørget familien. Dette var i hvert fall en klassisk familie på 50- tallet og fremsto på mange måter som et ideal.


SOL er en del av Aller Media Hvorfor ser du denne annonsen. Nettstedet du nå besøker blir i stor del finansiert av annonseinntekter. Basert på din tidligere aktivitet hos oss, vil du få annonser vi tror kan interessere deg. For halvannet år siden bestemte vi oss for å finne ut av dette, og nå er listen vår klar.


Her er de 1beste filmene fra - tallet , slik Montages ser det. For å starte med det viktigste: alle kåringer av kvaliteten på kunst er omskiftelige og menneskelige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg