tirsdag 20. november 2018

Ingers rugbrød uten hvete

Ingers Speltbrød er et annerledes og spennende speltbrød – bakt på spelt, uten hvetemel. De som har en inntoleranse overfor gluten bør imidlertid heller ikke spise spelt da det er gluten i speltkornet. Mange lurer på hva spelt er og kort fortalt er det opprinnelig urkornet til hvete (spelt er ikke industrielt manipulert som hvete ). Ingers rugbrød er et 1 grovt brød som er bakt med sammalt hvete , rug og kruskakli.


Det har et høyt innhold av kostfiber som er bra for fordøyelsen.

Jeg hadde ikke kruskakli og helkorn hvete og erstattet dette med hhv havrekli og helkorn rug. Ingers Rugbrød er den mest populære oppskriften på mine nettsider. Og da mente jeg at det var på tide å bake dette hjemme. Vel, vi har fått låne oppskrift på nettopp dette brødet fra ukebladet Hjemmet.


Nå kan du bake det selv! Ha magert pålegg på brødet og vær litt moderat når det gjelder mengde. Men jeg fikk presentert en liten nøtt for et par dager siden.


Min kone fikk beskjed av legen om å unngå alle former av hvete.

Ser at de fleste brødsorter her inneholder hvete i en eller annen form. Så derfor håper jeg dere hadde klart å grave frem en oppskrift f. Deigen skal være løs! Samtidig savnet hun et brød som mettet uten at man trengte å spise i mengder. I tillegg vil jeg tro at det høye fiberinnholdet bidrar til å dra avfallsstoffer ut av kroppen og holde magen i gang. Jeg fant en brødoppskrift, Ingrids rugbrød , i et ukeblad for et år siden.


Jeg kaller det ikke helsebrø men et grovbrød uten hvetemel. Jeg har prøvd helsebrødene også, men synes de blir vel tørre. Det egne rugbrødet er saftigere og bedre, synes jeg.


Det er ikke mange brød uten hvetemel, men noen er det. Det andre brødet her har riktignok speltmel (som altså er hvetemel, men en eldre og grovere sort). Brød uten hvetemel. Oppskrifter finner du nedenfor.


Det går helt fint å bake velsmakende brød uten hvetemel og andre raske karbohydrater. INGERS RUGBRØD : Inger er kjent for sunn bakst. Jeg veier 95kilo, så jeg har mange kilo igjen til målet mitt som er kilo i første omgang.


Jeg har kost meg i jula, men brødet har hjelpt meg å holde systemet i gang, slik at jeg gikk ned i jula.

Av Helix, Januar 2. Deilig grovt brø bakt med kjærlighet, god tid og omtanke. Den deilige duften som inntar huset, brunosten som smelter på brødskiven og tankene som vandrer tilbake til barndommen og noen av mine første matminner. Blandes i væsken til en løs deig. Derfor er rugbrød sunt.


Forklaringen er at rugbrød inneholder noen stoffer som heter benzoksazinoider. Disse stoffene styrker blodets immunceller og får dem til å angripe bakterier, og det har betydning for utviklingen av blant annet blodpropper og leddgikt. Samtidig er rugbrød fullt av sunne fibre, som både fyller og metter.


Jeg spiser semper sine havreknäcke og grovknäcke. De er gode og uten hvete. Spiser ikke spelt da jeg reagerer like sterkt på det som på hvete.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg