mandag 19. november 2018

Hvor mye morsmelkerstatning per måltid

I begynnelsen har nyfødte en mage som ikke rommer mer enn én til to teskjeer (til ml). Avslutt måltidet når barnet gir tegn på at det er mett. Barn som får morsmelkerstatning , bør få dette hele første leveår. Fra ett års alder kan du gi vanlig kumelk.


I motsetning til morsmelk, som endrer smak etter det du som mor spiser, er smaken på morsmelkerstatning lik hele tiden. Morsmelkerstatning er laget for å dekke babyers ernæringsbehov og ligner mye på brystmelk, som den er modellert på.

Mange som gir morsmelk på flaske lurer på hvor mye barnet bør spise til hvert måltid. Dette finnes det ingen eksakte svar på. Les instruksjonen på pakken og finn ut hvor mye vann og pulver du trenger.


For mye eller for lite morsmelkerstatning kan gjøre barnet sykt. Fyll opp i det kokte vannet i ren og sterilisert flaske. Vannet skal ha en temperatur på minimum °C. Grunnen til dette er at morsmelkerstatning kan inneholde sykdomsfremkallende bakterier.


I starten er hensikten med annen mat enn melk å venne barnet til ny smak, ny konsistens, å spise av skje og å venne kroppen til å fordøye annet enn melk.

Enten foreldrene velger grøt eller grønnsaker, er det ikke snakk om å begynne med et helt måltid. Så ta utgangspunkt i hvor mye hun veide sist du fikk henne vei beregn av det, og del på antall måltid i døgnet. Meeeen, det er individuelt, og som oss voksne spiser babyene noen ganger mye og noen ganger lite, så ta det som en litt løs rettesnor. La det gå lengst mulig tid mellom tobakksbruk og amming. Hvis du røyker eller snuser rett etter at du har ammet, vil det være mindre nikotin i morsmelken når babyen får sitt neste måltid , enn om du røyker eller snuser før du ammer.


C-vitaminrike grønnsaker og frukt til måltidet vil øke jernopptaket og øke innholdet av C-vitamin i morsmelken. Tørsten er en god rettesnor for hvor mye du trenger å drikke. I slike tilfeller kan de veie barnet før og etter måltidene og finner på denne måten ut hvor mye barnet tar til seg i løpet av et døgn. Det bør være gode grunner for å gjennomføre slike testveiinger. For friske, fullbårne barn er det ikke nødvendig å gjøre dette, fordi det kan skape mer stress enn nødvendig.


Sammensetningen av måltidet og mengden du spiser er avgjørende for hvor mye blodsukkeret stiger etterpå. Les mer om karbohydrater, fett og proteiner i disse artiklene. Såkalt hydrolisert morsmelkerstatning finnes også, og denne synes ikke å gi økt utvikling av allergi.


Hvor mye er riktig mengde? Dersom barnet er over måneder, er i fin form og legger normalt på seg, men likevel viser tegn på sult utover liter morsmelkerstatning , kan det kanskje ha behov for fast føde. Man kan gi ernæring som et måltid (bolusadministrering) eller som en kontinuerlig administrering.


Det er svært forskjellig fra barn til barn, hvilken metode som er den beste.

Ernæringspreparater til barn som får sonde. Til barn under år gis morsmelk, melk fra melkebank (melk fra kvinner som har for mye melk) eller morsmelkerstatning. Barn mellom seks og åtte måneder som ammes, kan få 2-måltider med fast føde per dag.


Barn fra og med rundt ni måneder som ammes, kan få 3-måltider og 1-mellommåltider per dag. Overgangen i antall og størrelsen på måltidene kommer an på barnets appetitt og utvikling 3. For mye pulver kan medføre for lite væsketilførsel med fare for treg mage. For lite pulver medfører at barnet får for lite energi og næring. De fleste tåler gram laktose (melkesukker) per måltid.


Vi har ulike behov for mengde mat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg