torsdag 15. november 2018

Smeltet sjokolade og frukt

Sjokolade og Søtsaker du kan gi bort i Gave eller unne Deg Selv. Nordens største utvalg! Smaken av sjokolade er kanskje verdens mest elskede. Her er ti interessante fakta du kanskje ikke visste om det brune gullet.


Dekk en stekeplate med bakepapir.

Lag føtter til sjokoladeskålene - ca. Trekk kasserollen til side og rør inn sjokoladen. Rør til sjokoladeblandingen blir helt glatt og fin. Sett gjerne sjokoladen over en sausevarmer eller underdelen til et fonduesett slik at den holder seg varm.


Legg en skje smeltet sjokolade på bakepapir. Pynt med nøtter og tørket frukt. La stå til plettene er helt stive.

Tips: Rist nøttene på brett i ovnen ved 1grader til de er gylne. Da blir de knasende og får mer smak. Skjær frukten i grove biter, og legg i en ildfast form. Ha litt eplejuice i bunnen.


Riv hvit sjokolade over frukten og bak i ovnen under lokk på 2grader til frukten er mør – i cirka minutter. Server de ovnsbakte fruktene varme med mager vaniljekesam ved siden av. Det eneste du trenger å gjøre er å smelte sjokolade , stryke den utover og så drysse over nøtter og tørket frukt etter ønske. Sjokoladen settes i kjøleskapet for å stivne og så brekker du den fra hverandre i passe store biter.


Enkelt og greit, og veldig godt! Pass på at all frukten er klar og kuttet opp før du smelter sjokoladen , for så fort den er på bordet er det bare å hugge innpå. Hell den gjerne over i en penere skål som ikke er glovarm, men gjerne varmet oppå kjelen i et lite minutt før du heller sjokoladen over i den, bare så den ikke er helt kald. Kok gjerne god kaffe ved siden av. Brekk opp sjokoladen.


Varm fløten med kaffepulver til kokepunktet og smelt sjokoladen i fløten. Rør godt så blandingen blir jevn.

Dypp frukten i sjokoladen. Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovnen. Ha den på en bakepapirdekket fjøl eller lignende. Sett i kjøleskapet til sjokolade har stivnet. Ta deretter ut fra kjøleskapet og la stå i romtemperatur til sjokoladen er akkurat myk nok til at du kan skrape spon av sjokoladen med en kniv.


Hjemmelaget fiskegrateng er en ypperlig måte å få barn til å spise fisk på. Dette er en enkel og deilig makaroniform med strøkavring, hvit fisk og smakfull Norvegia-ostesaus. Server gjerne med revne gulrøtter, kokte poteter og smeltet smør over. Om du har sjokolade direkte i en kjele som du setter på plata blir det veldig fort for varmt.


Derfor anbefales det alltid å smelte sjokolade i et vannbad. Da jeg begynte å lage mat og kom til ordet vannbad i oppskriftene hoppet jeg raskt og elegant til neste. Jeg synes det hørtes komplisert ut.


Finhakk sjokoladen , smelt og temperer den. Dekorer toppen av plettene med hakkede nøtter, pistasjnøtter og aprikoser, mandler. Bruk gjerne både hvit og mørk sjokolade til plettene.


Sett dem til avkjøling ved 12–ºC. Tre biter av mango, ananas, kiwi, druer og bær på spy så har du en effektiv måte å servere sunn frukt på til kos og dessert. Frukten kan selvsagt varieres etter tilgang og sesong. Litt mørk sjokolade og digg vaniljesausen gjør det ekstra, ekstra godt! Ha sjokolade oppdelt i biter i bollen.


Når vannet koker, vil dampen gjøre at metallbollen blir varm og sjokoladen smelter. Vent med å røre i sjokoladen til du ser at den begynner å bli bløt. Smeltet sjokolade kan brukes til mye, blant annet til å lage en superenkel dessert – en lett sjokoladekrem, også kalt ganache.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg