fredag 30. november 2018

Når kan man trene etter prolaps

Hva kan du trene når nesten alt gir smerter? Det er mange ulike meninger om hvordan man bør behandle en person med prolaps. Mange sliter med å få oversikt over hva man egentlig bør og kan gjøre når man har ryggsmerter. Det kan være du har prøvd de fleste alternativer fra kiropraktor, massasje, fysioterapi, tøyning og styrketrening.


Når er prolaps farlig? I enkelte tilfeller kan prolapsen legge så mye press på nervene som passerer ut av ryggen at det går ut over funksjonen til nerven.

Man mister følelsen i huda i beina, og man mister kraft. Er dette langvarig kan det være fare for permanent skade på nerven. Denne typen prolaps blir vurdert for operasjon. Trene med prolaps ? Hør først med din fysioterapeut.


Mange ønsker sikkert å fortsette med trening selv med en dårlig rygg. Har man fått konstatert et prolaps i ryggen vil man alltid være avhengig av øvelser for å stabilisere den delen av ryggen for å forhindre tilbakefall. Svaret på når man kan begynne å trene etter en ryggoperasjon kommer ann på flere faktorer.


Jeg har blitt operert i ryggen før uker siden, Har fortsatt smerter i lårene og bekkenet.

Skal om noen dager til et opptreningsenter. Kan jeg begynne å trene selv om jeg har. Egentrening ved prolaps - Retningsbaserte øvelser.


I tillegg til behandlig for å myke opp i vevet bruker vi å råde ryggpasienten til å være så aktiv som mulig. Generell trening kan man starte med cirka uker etter inngrepet. Sexualliv kan gjenopptas når du føler deg sterk nok til det. Det er ingen krav til at du skal ligge i en spesiell stilling om natten.


Det eneste vi fraråder er å krumme seg for mye sammen (fosterstilling). Den stillingen som gir minst smerte, er som regel den beste for kroppen. Har man fortsatt intolerable smerter, nummehet eller muskelsvekkelse etter seks uker bør man henvise til spesialist dersom man er villig til å la seg operere.


Før innkallingen bør dere ha tatt et MR, helst på det sykehuset som skal vurdere deg. Noen henviser dette til ortope andre til nevrolog. Oppsøk fysioterapaut, ASAP.


Ikke tro på alt du hører om trening når det kommer til prolaps , NOEN kan trene VELDIG lett med vekter, mens andre skal holde seg så langt unna som mulig. Jeg selv måtte gå turer i skog og mark som du har blitt tipset om, dette hjelper veldig på. Personen som rammes vil typisk ikke klare å stå oppreist eller gå de første timene etter et prolaps i ryggen. Vanlige symptomer ved prolaps i ryggen.


Kan man trene når man har smerter i ryggen eller bør man holde seg i. Jeg har fått påvist en prolaps nederst i ryggen som kommer og går vanligvis ved en uheldig.

Det vil si arbeidsføre folk i sin beste alder. Bare av pasienter med skiveprolaps blir operert. Prolaps fører ofte til langtidssykemelding. Andre årsaker til smerter ut i ben. Etter at måneder har gått har vi et kronisk nakkeprolaps.


En kronisk tilstand er altså når vi er inne i tidsperioden etter at måneder har gått. På samme måte kan man si at man har kroniske nakkeplager hvis man har et nakkeproblem som har vedvart i over måneder. Nivået nedenfor er det et prolaps. Man må derfor ta klinikken (symptomene) med i betraktningen. Noen kan oppleve drop fot, pga lammelse av nerven.


Ved disse symptomene bør man oppsøke legevakt, man kan også oppsøke kiropraktor og manuell terapeut for hurtig legehjelp. Det betyr at du skal være forsiktig med å trene de første 2-ukenen etter at stingene er fjernet dersom du har sting som må fjernes, evt 2-uker etter operasjonen dersom stingene går bort av seg selv. Da er det selvfølgelig snakk om trening av bryst, joggging eller trening av andre kroppsdeler kan du begynne med tidligere. Er det enkelte uker du føler at du ikke har kontroll på dette, juster treningen deretter. Dette er faktorer man ofte glemmer.


Det er veldig naturlig at du ikke kan trene på full maskin med en kropp som kun har bensin til halvparten. Nå før sommeren er det vanlig at man skal ta igjen det tapte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg