tirsdag 6. november 2018

Hva er normal bmi

Ta vår BMI-test og se hvordan du ligger an. BMI gir deg en rask pekepinn på forholdene mellom høyde og vekt. Finn kurset som passer deg! Få en gratis prøvetime! Her kan du regne ut din BMI og få vite mer om hva BMI betyr, hvilke fordeler og ulemper det er ved BMI -tallet og hvordan du bør tolke det.


En sunn kroppsvekt er viktig for å redusere sannsynligheten for å få livsstilssykdommer.

Selv om du har en normal vekt er det smart å spise regelmessige måltider og være fysisk aktiv. BMI er et mål som kan brukes til å vurdere kroppsvekt i forhold til høyde og til en viss grad si noe om vekten er innenfor normalen. Måle fettprosent er en enda riktigere måte å kalkulere overvekt på.


BMI er en engelsk forkortelse for Body Mass Index. Man kan være adskillig rundere enn en reklamemodell uten å være overvektig. BMI står for Body Mass Index , og er en formel som viser forholdene mellom vekt og høyde.


Vi forklarer hvordan du kan regne ut din BMI , og du kan finne ut om slankeoperasjon er noe for deg. BMI tar ikke hensyn til muskelmasse. Kroppsmasseindeks (KMI) er en formel som viser balansen mellom høyde og vekt.

Tidligere benyttet en gjerne høyde-vekttabeller, men i dag brukes først og fremst KMI eller på engelsk BMI - body mass index. Barn og unge må vurderes etter andre KMI-verdier enn voksne. KMI (kroppsmasseindeks) beregnes ut fra en persons vekt og høyde, og er for de fleste et godt mål på mengden kroppsfett.


Dette gir også mulighet for å klassifisere i ulike vektkategorier. For barn ≤ år gjelder andre normalverdier enn hos voksne. Body Mass Index ( BMI ) (eller kroppsmasseindeks) er en formel som indikerer om en person er er over- eller undervektig eller har normal vekt.


Formelen er ikke helt eksakt. BMI er et uttrykk for vekt i forhold til høyde og er lik vekten delt på kvadratet av høyden. Bruk en BMI kalkulator for å finne ut hva som er normal BMI for kvinner. Enkelt forklart er man overvektig hvis man har en BMI mellom og 29.


Ved en BMI på eller høyere, har man fedme. Normalområdet for BMI er mellom 18. Du kan regne ut din egen BMI her, ved å skrive inn din høyde og vekt. BMI ( body mass index ) er en formel som indikerer om en person er overvektig, undervektig eller har en normal vekt. Personer med en BMI under 1regnes som undervektige.


BMI kalles også for KMI, en forkortelse for kroppsmasseindeks. Sjekk og finn din BMI med en gang ved å fylle ut feltene under for høyde og vekt. Er BMI -verdien din over - 2 bør du imidlertid gjøre noe med det.


Overvekt kan blant annet utløse sukkersyke, hjertelidelser, kreft og for høyt blodtrykk.

BMI -kalkulatoren passer for både kvinner og menn og måler din BMI på en svært enkel måte. Hvis ditt BMI er over 3 MÅ du gjøre noe. Legg merke til at BMI -tallet ikke kan brukes av body-buildere pga deres muskelmasse, akkurat som mennesker med kraftig benbygning og uten. Det indikerer om en person er over- eller undervektig eller har normal vekt.


Hva som regnes som mest gunstig vektøkning varierer mellom til kilo avhengig av kvinnenes vekt før svangerskapet. Kvinner som er undervektige før svangerskapet kan gjerne ha høyere vektøkning (opp til kg), og kvinner med overvekt bør ha lavere vektøkning (mindre enn kg).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg