tirsdag 20. november 2018

Lønn butikkmedarbeider 2018

En butikkmedarbeider kan arbeide innenfor mange forskjellige bransjer, for eksempel dagligvarer, klær, sportsartikler eller kosmetikk. Som butikkmedarbeider må du ha kunnskap om produktene du skal selge for å kunne gi kundene den informasjonen og veiledningen de trenger. Hvis du er under år får du ofte mellom ti og tretti prosent lavere lønn. Tommy, år, butikkmedarbeider i en selvstendig dagligvarebutikk. Ingen av Tommys kolleger er organiserte eller ønsker å snakke om lønnsbetingelser.


Arbeidskontrakt har han ikke fått ennå.

CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet. Sjekk hvor mye du får i feriepenger Feriepengene blir beregnet ut ifra hvor mye du tjente i fjor. Kvinner tjener i snitt prosent mindre enn menn Når norske menn har tjent 1kroner, har kvinner i snitt fått kroner og øre. LØNN : En sveiser tjente i gjennomsnitt 36. Statens lønnstrinn henviser til lønnstabellene som er fremforhandlet mellom staten og LO Stat, YS Stat og Unio.


Disse forhandlingene skjer vanligvis i løpet av april, slik at nye lønnstrinn trer i kraft fra 1. Tabellen under er dermed gjeldende fra 1. De ulike indikatorene for konkurranseevnen spriker noe, og lønnskostnadsnivået er fortsatt høyt, sier Øystein Dørum.

Lønn for ansatte i varehandel, 1. Denne årslønnen er snittet på tvers av alle regnskapsmedarbeidere. Disse kommer vi tilbake til rett nedenfor. Lønnen for den enkelte regnskapsmedarbeider vil imidlertid avhenge av erfaring, utdanning og en rekke andre faktorer. Den ordinære effektive arbeidstiden skal ikke overstige 3timer pr uke.


Jeg skal på intervju som butikksjef innen detaljhandelen etter å ha jobbet som assisterende butikksjef noen år (ikke samme butikk, men i samme bransje). Det er en liten butikk med ansatte utenom meg. Jeg lurer på hva jeg kan forvente i lønn (timelønn gjerne) slik at jeg kan gå litt mer forbredt inn i eventuelle lønnsforhandlinger.


Ja, det er et viktig krav for Fagforbundet at alle skal ha lik lønn for likeverdig arbeid. Vi er imot forskjellsbehandling uansett om begrunnelsen er kjønn eller annet. Det er fortsatt langt igjen til at kvinner og menn har lik lønn for arbeid av lik verdi. Her får du lønn mens du studerer.


Forskjellen er størst i Rogalan mens gjennomsnittslønna er likest mellom kvinner og menn i Hedmark. Da Dinside har skrevet om lønnsforskjeller på grunn av kjønn tidligere, var en av hovedårsakene at det var langt færre kvinner med lønn over 500. Som medlem i Creo har du alltid tilgang til informasjon, veiledning og bistand i ditt arbeidsforhold.


På denne siden finner du informasjon om temaer som er av felles interesse for mange av Creos medlemmer. Tilleggene kan gis som kronetillegg, prosenttillegg eller som en kombinasjon av kroner og prosenter.

Ved prosenttillegg får de som har høy lønn , større tillegg målt i kroner enn de som har lavere lønn. Gis et kronetillegg, får de med lavere lønn en høyere lønnsøkning målt i prosent av sin opprinnelige lønn. I utgangspunktet er det opp til arbeidsgiver og arbeidstaker å avtale lønnen. Mange virksomheter er imidlertid bundet av tariffavtaler som regulerer hvilken lønn som kan avtales, og for enkelte bransjer finnes det gitte minstelønnssatser.


Det er ingen tvil om at lønn er en viktig del av jobben man gjør. Og ettersom det ikke er noen generell minstelønn i Norge, er det opp til deg og din arbeidsgiver å avtale hvor mye du skal tjene når du signerer arbeidsavtalen. Her kan du sjekke lønnen til. Som lærling vil du tjene det samme som begynnerlønnen til en fagarbeider, fordelt over to år. I de to årene du er ute i jobb vil du gradvis stige i lønn , i følge denne modellen: Halvår = 8. Helse Fonna diskriminerte to sykepleiere ved å avslå krav om utvidet stilling på grunn av fødselspermisjon.


NSF reiste sak og fikk medhold - Svært gledelig og prinsipielt viktig, sier forbundsleder Eli Gunhild By om Diskrimineringsnemndas enstemmige vedtak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg