torsdag 22. november 2018

Kreft i halsen dødelighet

Kreft i hode- og halsregionen kan også vise seg som en kul på halsen. Dette er en spredning til lymfeknuter. Disse symptomene kan være tegn på andre tilstander og ikke nødvendigvis. Andre tegn kan være smerter, problemer med å svelge eller irritasjon i halsen. Etterhvert vil smertene kunne stråle opp til øret.


I et sent stadium kan sykdommen vise seg i form av hoste, en opplevelse av å ha en klump i halsen eller problemer med å trekke pusten.

I Norge er det dobbelt så mange menn som kvinner som får kreft i strupen. Norge diagnostisert kreft i munnen og i munndelen av svelget. Munnhulekreft omfatter kreftsykdom i lepper, munn, tunge, gummene og spyttkjertlene. Svelgkreft betyr i denne sammenheng kreft i den delen av halsen som er rett innenfor munnen (orofaryngeal kreft ). Spredning til halsen er ofte første symptom. Andre tilstander, som blant annet polypper og godartede svulster (sjelden), kan gi lignende symptomer som ved kreft i nesesvelg.


Jeg har lest at man kan utvikle kreft i strupehodet og munnen og halsen og lignende hvis man har hatt hpv i kroppen lenge. Det er for øvrig sjelden at hode- og halskreft sprer seg til andre steder på kroppen. Enkelte faktorer kan øke risikoen uten at vi kan påvirke dem.

Vi kan likevel ta noen valg som bidrar til å minske risikoen, selv om det ikke gir noen garanti mot å få kreft. For den som får kreft , vil det å være i god form gjøre at man tåler behandlingen bedre og har lavere risiko for senskader. Metastaser til halsen er ofte første symptom. Oropharynx og hypopharynx. Symptomer fra oropharynx og hypopharynx kommer sjelden før i senere stadier, og diagnosen stilles derfor ofte sent.


Ung Kreft Organisasjonen Ung Kreft har flere tilbud til barn og unge som er kreftsyke eller pårørende. Pakkeforløpet for lymfom har som mål å bidra til rask utredning og oppstart av behandling, og unngå unødvendig ventetid. Psykiske reaksjoner. Mange opplever uvisshet og bekymring i forbindelse med en alvorlig sykdom som kreft.


Vær særlig oppmerksom på lymfeknuter på halsen , i armhulene og i lysken. Les mer artikler om Helsenett. De mest alminnelige tegnene på lungekreft er vedvarende hoste, blodig slim fra halsen , pustebesvær og smerter i brystet – symptomer som mange røykere også opplever.


Hudkreft er ondartet svulst i huden. De tre vanligste formene for hudkreft er basalcellekarsinom, plateepitelkarsinom og malignt melanom (føflekkreft). Disse tre krefttypene er sterkt assosiert med soleksponering: Enten total dose gjennom livet eller antall og alvorlighetsgrad på solforbrenninger. Personer som i utgangspunktet har lav risiko, kan likevel utvikle kreft i hode og hals.


Klumper på halsen som har vært der i to-tre uker skal derfor undersøkes så snart som mulig av lege. Vondt i halsen Vondt i halsen og halssmerter kan være smertefullt og skremmende.

Arvelig kreft kan defineres som kreftsykdom som er forårsaket av en nedarvet genfeil i et eller flere kreftgener. Familiær kreft brukes ofte dersom en familie har høyere forekomst av kreft enn hva som er forventet, men hvor det ikke er påvist en kjent genfeil. Hva er årsaken til klump(følelse) i halsen ? KLUMP I HALSEN : Årsaken til klumpfølelse i halsen kan være betennelser, stress (spasme i svelgmuskel), sår, allergi, forstørrede mandler, bihulebetennelse, sure oppstøt, forstørrede lymfeknuter, utposninger på spiserøret, cyster ved strupelokket, struma eller en sjelden gang kreft.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg