tirsdag 6. november 2018

Norsk tradisjonsmat liste

Norsk tradisjonsmat. Finn oppskriftene her! Velg fylke fra kartet. Oppskrifter på norsk tradisjonsmat.


Mattradisjoner er en viktig del av kulturarven vår, en arv vi må ta vare på og la oss inspirere av.

Det finnes et enormt antall oppskrifter på tradisjonsmat. Lefsene, kompene, kjøttsuppen og boknafisken skal reddes. Her finner du gode oppskrifter på typisk norsk tradisjonsmat ! Tradisjonsmatskolen. På søndagene har vi god ti og bruker den gjerne til å lage velsmakende mat fra bunnen av.


Ofte er tradisjonsmat og sesongretter typiske søndagsmiddager, med innslag av klassisk brun saus, sjy og poteter. Skal du samle familien eller venner til middag i helgen? Få inspirasjon og tips til norske slagere her.

Prøv et av disse stedene, så smaker du hvorfor! Lutefisk lages fra tørrfisk eller klippfisk som blir behandlet med lut i en spesiell prosess. Liste over bøyning av regelrette substantiv – Liste over uregelrette verb – Liste over substantiv. Råvarene har vært tilgjengelige i relativt korte sesonger og ofte i store mengder, slik som under torskefisket, sildefisket, innhøstingen av korn, opptak av poteter og slaktingen av dyr. Se oversikt over Cecilie Lønns nettkurs i norsk.


Bokmålsordboka og Nynorskordboka er også tilgjengelige i appen Ordbøkene. Med appen har du ordbøkene i lomma hvor du enn er, og du kan søke i dem når du ikke har nettilgang. Inneholder eller linker til ærekrenkende, rasistisk, truende, obskønt, pornografisk eller annet materiale som er i strid med norsk lov. Krenking av privatlivets fred.


Fransk finesse og asiatisk street food er himmelsk, men av og til vil man bare ha go gammeldags norsk tradisjonsmat. En buffet bestående av tradisjonsmat basert på lokale oppskrifter og råvarer. Barn - år 1- pr fylte år.


Målet for den planlagte nettsiden om norsk tradisjonsmat er å bli det beste nettstedet for informasjon og inspirasjon til tradisjonsmat. Skip navigation Sign in. I tillegg har vi laget lister og oversikter over mer spesielle emner, som historiske navn, geografiske navn og navn på språk.


Reglene som gjelder for transkribering fra andre språk til norsk , ligger også her.

Hovedformer og sideformer. I offisiell rettskriving skilte vi tidligere mellom hovedformer og sideformer, også kalt klammeformer. Velkommen til et unik kurs i norsk tradisjonsmat gjennom sesongene.


Benytt deg av en spennende mulighet til å både lære om og lage fest- og hverdagsmat med røtter i norske tradisjoner. Kurset går over en dag og er tilrettelagt for kokker og lærlinger med interesse for temaet. Lyst til å bake lefse til jul, men redd det er for vanskelig? Her har vi samlet tips og triks til utstyr, utbaking og innpakking, og viser lefseoppskrifter som er lett å lykkes med!


Bruken av sjøfisk kom etter hvert til å bli lik den norske , slik den pratiseres langsetter kysten. Man kunne fram til siste krig likevel finne tydelige østlige påvirkninger i mattradisjonene. Den stadig sterkere norske innflytelsen er nok den vesentlige årsak til at finske og østsamiske tradisjoner og skikker vek grunnen. Bidos er samefolkets tradisjonelle festmat. Denne oppskriften er blottet for jåleri, og full av smak.


Rødlista er utarbeidet av Artsdatabanken i samarbeid med fageksperter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg