fredag 16. november 2018

Barnesykdommer bilder

La bildene dine få den oppmerksomheten de fortjener. Bestill fra fotoknudsen! Vi har et stort utvalg design tilpasset livets viktigste øyeblikk. Last ned appen og bestill.


Bevar minnene i en vakker og personlig fotobok.

Det er vi stolte av og veldig glade for. En del av dem kan oppstå på grunn av barnesykdommer , men det finnes også andre typer utslett som er relativt vanlig hos barn. Både barn og voksne kan rammes av smittsomme barnesykdommer. Noen av barnesykdommene gir klassiske utslett. Klikk på lenkene for å se bilder av de forskjellige utslett.


Røde hunder: Et utslett med lyserøde prikker kommer til syne først bak ørene og i hodebunnen. Her er de vanligste barnesykdommene.

I løpet av barnehagealderen er det mange smittsomme sykdommer som truer. Barnesykdommer er en fellesbetegnelse for flere ulike sykdommer som i hovedsak rammer barn. Mange av disse gir hudsymptomer og utslett. De fleste av barnesykdommene er ufarlige. Imidlertid kan de gi ganske utbredte og kløende utslett.


Det finnes vaksine mot de fleste barnesykdommene i barnevaksinasjonsprogrammet og forekomsten er derfor lav. Den sjette barnesykdommen skyldes et herpesvirus - vanligvis humant herpesvirus (HHV-6), noen ganger HHV-7. De første tre er: skarlagensfeber røde hunder meslinger I begrepet inkluderes også ofte vannkopper, kusma og kikhoste.


Heldigvis er de aller fleste vanlige barnesykdommene i Norge nokså ufarlige, og mot de sykdommene som kan ha et alvorlig forløp velger man som regel å la barna bli vaksinert. Vanligst er det i alderen måneder til år. Virussykdommen er et slags herpesvirus, men helt ufarlig, sier fastlege, Kari Løvendahl Mogstad ved Munkholmen legesenter og gründer i firmaet Lykkelig som Liten. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Ordet barnesykdommer kan stregt tatt egentlig beskrive enhver sykdom som rammer barn, men vanligvis brukes det om de barnesykdommene som er listet under her.


Begrepet barnesykdommer omfatter stort sett det samme som barnesykdommer med utslett. Den femte barnesykdom er en vanlig sykdom barn ofte får i ung alder.

Viruset skyldes et Parvovirus og smitter via dråper som oppstår i luften ved hosting og nysing, sier fastlege Kari Løvendahl Mogstad ved Munkholmen legesenter og gründer i firmaet Lykkelig som Liten. Sykdommen gir livslang immunitet. Akutt debut med feber, halssmerter, belagte tonsiller og rød munnslimhinne (enantem).


Diffust, småprikkete rødt utslett i ansiktet unntatt området rundt munnen, som virker ekstra blekt. Vannkopper er et virus, og den mest smittsomme av alle barnesykdommer , hvor smittes før års alder og i 4-års alder. Tredagersfeber er navnet på en infeksjonssykdom som rammer barn. Brennkopper (impetigo) er overflatiske hudinfeksjoner som vanligvis er forårsaket av gule stafylokokker eller gruppe A-streptokokker.


Hva er en celle, og hvordan er den bygget opp? Trond-Viggo viser og forklarer hvordan kroppen virker. Med figurer, bilder og gjennom samtaler med barn gjør han selv de kompliserte prosessene enklere å forstå.


Temaside med informasjon til helsepersonell om hvordan bestille vaksiner, immunglobuliner og sera, og hva som er tilgjengelig av preparater.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg